Ukraina-krigen:

- Stor trussel mot Norge på sikt

Mer enn en av fire nordmenn frykter Russland, ifølge Dagbladets ferske undersøkelse. Det har de grunn til, mener oberstløytnant Geir Hågen Karlsen - i hvert fall i det lange løp.

BOMBER BASE: En video publisert på Telegram 9. mai skal vise et russisk Su-25-jagerfly bombe en ukrainsk militærbase. Video: Telegram. Reporter: Vegard Krüger Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mer enn en av fire nordmenn mener at Russland utgjør en trussel for Norge. Det viser en undersøkelse gjort av InFact for Dagbladet.

I fjor sommer undersøkte Dagbladet hvilken verdensleder nordmenn mener utgjør den største trusselen mot verdensfreden.

Nesten to av fem, 38 prosent, mente Russlands president Vladimir Putin utgjorde den største trusselen. Dermed var mannen som et drøyt halvår seinere gikk til angrepskrig mot Ukraina, den verdenslederen nordmenn fryktet mest.

Ekspertene Dagbladet har snakket med, er enige i at Russland ikke utgjør noen stor militær trussel Norge så lenge krigen i Ukraina varer.

Men ifølge oberstløytnant Geir Hågen Karlsen er frykten 28,9 prosent av nordmenn i Dagbladets undersøkelse gir uttrykk for, alt annet enn ubegrunnet.

- Kraftig redusert

Da Dagbladet stiller Karlsen spørsmålet fra Dagbladets undersøkelse, svarer han med et spørsmål i retur:

- I dag, eller om noe tid?

- Ja takk, begge deler.

- Akkurat nå plasserer jeg meg nok på 2 for «liten». Den første årsaken til det er at akkurat nå er Russland veldig opptatt med en krig som de ikke lykkes særlig med, sier han til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer