Stor væpnet politiaksjon i Oslo

Fikk melding om kidnapping med skytevåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Store bevæpnede politistyrker rykket i 20.15-tida i kveld ut til en adresse på Stovner etter at beboerne i en leilighet hadde ringt inn en svært dramatisk melding som dreide seg om kidnapping og bevæpnede menn.

- Det er på det rene at en mann tok seg inn dit ved å knuse ei verandadør, Vi har ikke helt oversikt over bakgrunnen for hendelsen, men dette var trolig langt mindre dramatisk enn det hørtes ut til innledningsvis, opplyser operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

På bakgrunn av meldingen om våpen ble det satt inn store ressurser på å finne en 23 år gammel mann. Bevæpnet politi satte blant annet opp veisperringer og dirigerte mannskaper til byens legevakter og flere andre adresser.

23-åringen ble i 21-tida funnet i Lillestrøm.

- Vi har pågrepet en mann på legevakta i Lillestrøm, etter å ha fått opplyst av oslopolitiet at han kunne ha tatt seg dit. Det skjedde uten dramatikk, bekrefter operasjonsleder Jan-Erik Fossneset i Romerike politidistrikt overfor Dagbladet.no 

Den mistenkte hadde en kuttskade i ei hånd da han ankom legevakta, og ble overlatt til politifolk fra Oslo for avhør etter å ha blitt behandlet for skaden. Politiet knytter innbruddet til et tidligere kjærlighetsforhold, men vet foreløpig ikke hva konflikten har bestått i.

- Vi har så langt ingen grunn til å tro at mannen var bevæpnet med skytevåpen, og han var selv den eneste som ble skadd, da han knuste glassdøra med hånda, sier Belle i oslopolitiet.