Stor vannlekkasje i Oslo sentrum

Natt til onsdag sprakk et rør opp under asfalten i Oslo sentrum. Det fører til enkelte utfordringer onsdag morgen.

SE TV: Et rør under asfalten i krysset Møllergata/Youngs gate sprakk natt til onsdag. På et tidspunkt var det store vannmengder i veien i Oslo sentrum. Reporter/video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Vann- og avløpsetaten klarte raskt å stenge av lekkasjen, som på et tidspunkt ble beskrevet som ei stor elv med vann gjennom Oslo sentrum natt til onsdag.

Politiet har sperret av et område på ca 100 meter i Youngs gate og opp til krysset i Møllergata. Det er derfor per klokka 06.00 onsdag morgen ikke mulig å ta seg med bil gjennom Møllergata eller gjennnom Youngs gate. Det er et rør fra 1800-tallet som har sprukket.

På nevnte sted kan man tydelig se at veien har fått store skader. Flere steder har asfalten sprukket opp, og det ligger både grus og steiner i veien. Men vannet er borte.

STENGT: Veien er stengt i Oslo sentrum. Foto: Emilie Rydning/Dagbladet
STENGT: Veien er stengt i Oslo sentrum. Foto: Emilie Rydning/Dagbladet Vis mer

Men på et tidspunkt var det altså som ei stor elv, opplyste operasjonsleder i Oslopolitiet, Tor Jøkling, overfor Dagbladet.

- Det ser ut som ei stor elv med vann. Det fosser vann direkte opp fra bakken. Det går ut over gater i et større området rundt, sa han til Dagbladet klokka 03.20.

Klokka 04.00 melder politiet at det er Youngs gate fra krysset Møllergata og 100 meter i retning Storgata som er hardest rammet av lekkasjen. Inntil videre anses grunnen under asfalten som potensielt ustabil - derfor er området foreløpig sperret.

- Vannet i gatene forsvant relativt fort da lekkasjen først ble stengt. Et rør fra 1800-tallet hadde sprukket, og store mengder vann sprutet opp. Blant annet er Youngs gate ned mot Torggata stengt, opplyser Jøkling onsdag morgen.

Der mistenker de at deler av asfaltdekket er borte.

- Det kan være farlig hvis folk tråkker der. Vi må undersøke hva og hvor mye som må utbedres, sier operasjonslederen til Dagbladet.

Politiet meldte også at vann har rent ned i kjellere og garasjeanlegg, men at skadene trolig er mindre enn fryktet.

Ruter opplyser overfor Dagbladet onsdag morgen at den eneste konsekvensen det får for kollektivtrafikken, er at 37-bussen ikke kommer til å stoppe på Stortorvet.