Stor vannlekkasje i Oslo sentrum

Natt til onsdag sprakk et rør opp under asfalten i Oslo sentrum. Det fører til enkelte utfordringer onsdag morgen.

SE TV: Et rør under asfalten i krysset Møllergata/Youngs gate sprakk natt til onsdag. På et tidspunkt var det store vannmengder i veien i Oslo sentrum. Reporter/video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vann- og avløpsetaten klarte raskt å stenge av lekkasjen, som på et tidspunkt ble beskrevet som ei stor elv med vann gjennom Oslo sentrum natt til onsdag.

Politiet har sperret av et område på ca 100 meter i Youngs gate og opp til krysset i Møllergata. Det er derfor per klokka 06.00 onsdag morgen ikke mulig å ta seg med bil gjennom Møllergata eller gjennnom Youngs gate. Det er et rør fra 1800-tallet som har sprukket.

På nevnte sted kan man tydelig se at veien har fått store skader. Flere steder har asfalten sprukket opp, og det ligger både grus og steiner i veien. Men vannet er borte.

Men på et tidspunkt var det altså som ei stor elv, opplyste operasjonsleder i Oslopolitiet, Tor Jøkling, overfor Dagbladet.

- Det ser ut som ei stor elv med vann. Det fosser vann direkte opp fra bakken. Det går ut over gater i et større området rundt, sa han til Dagbladet klokka 03.20.

Klokka 04.00 melder politiet at det er Youngs gate fra krysset Møllergata og 100 meter i retning Storgata som er hardest rammet av lekkasjen. Inntil videre anses grunnen under asfalten som potensielt ustabil - derfor er området foreløpig sperret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer