Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor vannlekkasje i Oslo

Flere veier i Oslo er sperret etter at en hovedvannledning ble gravd over. Lekkasjen er nå stengt.

LEKKASJE: Politiet i Oslo melder om en større vannlekkasje i rundkjøringa ved Stavangergata og Uelandsgate. FOTO: Vilde Holta Røssland. Vis mer

Mandag ettermiddag har det vært en større vannlekkasje på Sagene i Oslo.

Vannlekkasjen kommer fra rundkjøringa ved Stavangergata og Uelands gate.

- Oslo vann- og avløp kaller det en meget stor vannlekkasje. Det jobbes med å få stengt av vannet, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen til Dagbladet.

VANN: Ring 2 mellom Sognsveien og Vogts gate er stengt etter en vannlekkasje mandag ettermiddag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
VANN: Ring 2 mellom Sognsveien og Vogts gate er stengt etter en vannlekkasje mandag ettermiddag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer

Han forteller like før klokka 16 at politiet akkurat har ankommet stedet med flere enheter, og at de skal sette opp sperringer.

En drøy time seinere melder Brannvesenet på Twitter at lekkasjen er stengt.

Likevel er det fortsatt store trafikale problemer flere steder i Oslo sentrum som følge av vannlekkasjen.

VASSER: Suleyman Ortac på Kiellands blomster prøver å redde varene fra lageret som er rammet etter vannlekkasjen på Sagene. Foto: Ralf Lofstad. Redigering: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Ifølge Dagbladets reporter på stedet dirigerer politiet trafikken fra rundkjøringen i Uelands- og Kongsvingergata.

- Vi har også fått meldinger helt nede i Brenneriveien og Hausmanns gate om vannmengder, sier han.

Stenger ring 2

Også deler av ring 2 var stengt i flere timer som følge av de store vannmengdene. Politiet melder på Twitter like før klokka 19 at ring 2 nå er åpnet igjen i begge retninger.

Ifølge operasjonsleder Pedersen skyldes lekkasjen en hovedvannledning som er gravd opp i forbindelse med arbeid.

VANNLEKKASJE: Mandag ettermiddag har det vært en stor vannlekkasje på Sagene. Foto: Vilde Holta Røssland.
VANNLEKKASJE: Mandag ettermiddag har det vært en stor vannlekkasje på Sagene. Foto: Vilde Holta Røssland. Vis mer

- 100 meters brudd

Kommunikasjonsrådgiver, Tone Spieler, i Vann- og avløpsetaten forteller til Dagbladet at vannlekkasjen skyldes et brudd på rundt 100 meter på en hovedvannledning.

- Det er en 450 millimeter vannledning som har blitt gravd opp av en entreprenør. Ledningen har ligget i bakken siden 1923, og det er nå sendt ut seks rørleggere som holder på å utbedre skaden, sier Spieler.

STARTET HER: Lekkasjen startet fra denne gropen. Det jobbes nå med å finne ut av hva som gikk galt. Foto: Vilde Holta Røssland.
STARTET HER: Lekkasjen startet fra denne gropen. Det jobbes nå med å finne ut av hva som gikk galt. Foto: Vilde Holta Røssland. Vis mer

- Overvannet er nå trukket tilbake, så det som renner går ned i grøfter, fortsetter hun.

Spieler forteller at det er for tidlig å si noe om hva lekkasjen kommer til å koste.

- Sånne ting skal helst ikke skje, og vi prøver alltid å unnvike det. I denne situasjonen har vi vært uheldige, sier hun.

P-HUS: Parkeringshuset i Kiellands Hus i Oslo ble fylt med store vannmengder etter en vannlekkasje mandag ettermiddag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
P-HUS: Parkeringshuset i Kiellands Hus i Oslo ble fylt med store vannmengder etter en vannlekkasje mandag ettermiddag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer

Operasjonsleder Pedersen fortalte til Dagbladet i 16-tida at det antagligvis var en del personer som hadde mistet vannet som følge av lekkasjen. Spieler sier at de ikke har fått melding om at noen har mistet vannet.

- Nå har vi fått stoppet lekkasjen, også jobbes det utover kvelden med å kartlegge hva som har skjedd.

- P-hus stengt

Flere bedrifter skal også være rammet som følge av vannlekkasjen.

- Det er overraskende om det ikke blir skade på eiendom, forteller Pedersen.

Ifølge en annen reporter er det rundt ti centimeter vann i rundkjøringen på Alexander Kiellands plass.

Det har ført til at parkeringshuset på sentret Kiellands hus har måttet stenge.

- En sprukket vannledning har forårsaket store oversvømmelser i p-huset, skriver Aimo Park Norge i en e-post til Dagbladet.

Også kollektivtrafikken ble rammet som følge av vannmengdene.

Ifølge Ruter sine nettsider ble sju bussruter rammet. Det gjaldt linjene 20, 21, 25, 28, 34, 37 og 54. Klokka 19 er det fortsatt forsinkelser på 34, 54, 20 og 21-bussen.