STOR LEKKASJE: Med kuldegradene i hovedstaden blir dette fort om til is. Foto: DANIEL DALE LAABAK / Tipser.no
STOR LEKKASJE: Med kuldegradene i hovedstaden blir dette fort om til is. Foto: DANIEL DALE LAABAK / Tipser.noVis mer

Stor vannlekkasje ved Grønland i Oslo

Vil skape store trafikale problemer i hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
ER DU BERØRT?

Ta kontakt med Dagbladet. Send MMS-bilder til 2400!

(Dagbladet): Mange enheter fra politiet, brannvesenet og kommunens vann- og avløpsavdeling jobber på spreng med å stanse en stor vannlekkasje i området Grønland/Grønlandsleiret i Oslo sentrum.

Mye vann- Det er en stor vannlekkasje. Vi har ikke fått stanset bruddet ennå, og dette vil skape store problemer for framkommelighet og trafikken generelt, sier operasjonsleder Ola Krokan til Dagbladet i 06.30-tida.

- Det er mye vann, og det er svært kaldt i Oslo for tida. Det blir fort glatt, og vi har derfor sperret av veien. Vi jobber nå med å komme i kontakt med veivesenet slik at vi får skiltet om veien, sier Krokan videre.

Trøbbel for kollektivtrafikkenHan forteller at dette spesielt går utover bussene, og at politiet vil varsle de aktuelle bussselskapene.

STORE VANNMENGDER. Foto: DANIEL DALE LAABAK / Tipser.no Vis mer

Meldingen kom til operasjonssentralen klokka 05.59, og gikk ut på at det fosset vann fra et sprukket rør.

Renner inn i butikkerVaktkommandør ved 110-sentralen i Oslo, Hans Morten Hansen, sier til Dagbladet at store mengder vann har runnet nedover mot Grønlandsleiret, og at veiene nå er sperret for alle - også politi.

- Vannet renner ned i garasjeanlegg og inn i butikker. Vi har vært i kontakt med de ansvarlige for t-banen, men de har hittil ikke merket til noe vann der nede ennå, sier Hansen.

Hansen forteller at det store problemet er at slukene, som vannet normalt ville rent ned i, er dekket til med snø og is.

TRAFIKALE PROBLEMER: Særlig busser vil får problemer på grunn av lekkasjen, ifølge politiet. Foto: DANIEL DALE LAABAK / Tipser.no Vis mer

- Vann- og avløpsavdelingen er på vei med maskinelt utstyr, slik at vi kan få vannet til å renne ned, sier han.

Vannet stengt avKlokka 07.40 får Dagbladet opplyst fra Oslo vann- og avløpsetat at de nå har klart å stenge av vannet. Ifølge en tjenestekvinne ved beredskapssenteret var en 300 millimeter hovedvannledning som hadde røket utenfor Lakkegata 21. 

Operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politidistrikt bekrefter at brannvesenet har klart å få skrudd av vannet. Busstrafikken er dirigert til Schweigaards gate, og skal ifølge Hjulstad fungere greit. Privatbiler får ikke kjøre denne ruten.

- Det er mye vann i kjellere og underetasjer, og det blir en del skader der. Men vannledningen som forårsaket lekkasjen, er stengt, sier vaktkommandør Ronny Skau ved Oslo brann- og redningssentral til Dagbladet.

OVERSVØMMELSE: Det kan bli vått eller glatt å komme seg fram på Grønland i Oslo i dag. Foto: 2400-TIPSER/Erik M. Vis mer

Det kommer nå til å bli såpeglatt i området.

- Vi regner med at samferdselsetaten sørger for å få strødd gatene når det fryser på, sier Skau.

MYE VANN: Oslos gater er oversvømte med vann. Foto: 2400-TIPSER Vis mer