Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor våpenlast til Zimbabwe stoppet

Kinesisk lasteskip forlot havna i Sør-Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et kinesisk lasteskip med våpen på vei til Zimbabwe forlot havna i Durban fredag etter at en lokal domstol la ned forbud mot at lasten ble transportert gjennom Sør-Afrika.

Lasteskipet An Yue Jiang har ligget ankret opp i Durban siden mandag, men dro fredag videre som følge av domstolens kjennelse om at våpnene kunne losses av, men ikke transporteres gjennom Sør-Afrika til Zimbabwe, melder nyhetsbyrået SAPA.

Skipet har med seg 70 tonn våpen og ammunisjon til det zimbabwiske forsvaret.

Arbeidere i Durban havn har nektet å losse av skipet ettersom de frykter våpnene skal bli brukt av president Robert Mugabes regime mot demonstranter i kjølvannet av det omstridte presidentvalget 29. mars.

Det ville vært «fullstendig uansvarlig» å losse av skipet, sier fagforbundet SATAWU. Forbundet ønsker med dette å demonstrere sin motstand mot president Thabo Mbekis såkalte stille diplomati overfor Mugabes styre.

- Vi er bekymret for at stillingskrigen i Zimbabwe kan bety at våpnene kommer de som ønsker å bruke militær makt mot folket i Zimbabwe, i hende, sier leder Randall Howard i SATAWU.

- Sør-Afrikas regjering kan ikke bli ansett som en støtte for et militært regime.

(NTB)

MÅTTE SNU: Lasteskipet An Yue Jiang har 77 tonn våpen som skal til Zimbabwe ombord. Nå har sørafrikanske myndigheter bestemt at skipet ikke får lov til å losse av skipet i havna i Durban. Foto: EPA/SCANPIX
MÅTTE SNU: Lasteskipet An Yue Jiang har 77 tonn våpen som skal til Zimbabwe ombord. Nå har sørafrikanske myndigheter bestemt at skipet ikke får lov til å losse av skipet i havna i Durban. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
image: Stor våpenlast til Zimbabwe stoppet
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media