Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storaksjon etter snøskred - spor av folk i dalen

Mellom Sykkylven og Stranda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Redningsaksjonen er avblåst etter at politi og redningsmannskaper har konstatert at spor etter folk stopper før det 300 meter brede snøskredet, melder Sunnmørsposten.
(Dagbladet): - Den aller verste tiden i året for snøskred, oppsummerer politiets operasjonsleder i Ålesund, John Kåre Flo, overfor Dagbladet  ved 22-tiden etter nye Møre og Romsdal politidistrikt i kveld fikk melding om det andre snøskredet i distriktet i løpet av fire-fem  timer.

Det var ved 21-tiden at det at politiet fikk melding om et snøskred ved Fjellsetra i Tuvdalen mellom Sykkylven og Stranda, der det er et skitrekk i nærheten.

Det er ikke kjent når skredet gikk eller om noen er tatt av. Et skitrekk ligger i nærheten, men det er ikke klart om det var i virksomhet.

- Det er spor etter folk inne i dalen. Det er ikke et nytt skred, fordi det ligger snødrev på skredet, sier operasjonslederTove Holst-Dyrnes til Sunnmørsposten.

Full utrykning
- Politi og en skredgruppe med to hunder og fem skredeksperter har kommet fram til området sammen med fem frivillige fra Røde Kors Hjelpekorps, ambulansehelikopter og Sea King redningshelikopter er framme med rasstedet. Ingen er meldt savnet, men det er ennå for tidlig å si noe om omfang, sier operasjonsleder Flo.

Ambulanse venter også der veien stopper om lag en kilometer fra skredet.

- Det var kjentfolk i området som meldte fra da de kom til stedet og så at det hadde gått et skred. De vet ikke når det har skjedd, men det er ialelfall ikke lenger enn to døgn siden, sier Flo.

Fire timer tidligere - ved 16-tiden meldte samme politidistrikt om et snøskred i Ørsta kommune, utløst på Saudehornet av en skiløper. Ingen er meldt saknet eller skadd.

Hele Norges coronakart