Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storaksjon for å redde Pluto

STAVANGER (Dagbladet): For halvannen uke siden falt den åtte måneder gamle cocker spanielen Pluto ned i en 200 meter dyp sprekk i Kjerag-platået. Svake klynk gir håp om at den fortsatt er i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hunden bjeffet for to dager siden, derfor kan vi ikke gi opp, sier Kari Mills i Dyrebeskyttelsen i Rogaland.

I går skulle mannskaper flys inn med helikopter for å prøve å berge cocker spanielen. Men sterk vind stoppet helikopteret. Folkene startet derfor til fots innover mot de mektige Kjerag-fjellene. Men også de måtte avbryte aksjonen grunnet dårlig vær. De prøver på nytt i dag.

Pines til døde

Kort tid etter at hunden hadde falt ned i sprekken for halvannen uke siden, tok lensmann Odd-Bjørn Næss i Strand med seg fjellklatrere og dro til fjells for å berge hunden til den 28 år gamle kvinnen fra Kristiansand.

- Vi måtte dessverre konkludere med at det var helt umulig å få tak i dyret. Sprekken er 200- 300 meter dyp og bare 20- 30 centimeter brei. Den går i en S-form, Næss. Politiet klarte heller ikke å avlive hunden på 11 kilo, som dermed risikerer å pines til døde.

Lensmann Næss er imponert over innsatsen for hunden, men tror sjøl at alt håp er ute.

- Vi krysser fingrene og håper på et under. Engasjementet for hunden er voldsomt, folk ringer seint og tidlig og spør hva de kan gjøre, forteller Næss til Dagbladet.

- Må gjøre alt

Dyrebeskyttelsen mener de ikke har lov til å gi opp.

- Skal jeg få sove godt om natta, må vi gjøre alt for å berge hunden. Det har regnet i det siste, så hunden har nok fått tak i væske, tror Kari Mills.

Hun mener politiet ville ha gjort mer hvis det var et barn som falt ned i sprekken. Et firma sponser hjelpeaksjonen. Gruppen har også med seg bedøvelsesmiddel og hundemat, det kan være aktuelt å prøve avliving dersom hunden er i en slik tilstand at den ikke kan overleve.

Kjerag er mest kjent som fjellet der basehoppere dyrker sin lidenskap.