NATTAKSJON: Store politistyrker aksjoner seint fredag kveld i og rundt den lille byen Espe på Fyn i jakt på ettersøkte personer i tilknytning til tidenes biljakt i Danmark. Foto: Carsten Bundgaard Andersen, NTB Scanpix.
NATTAKSJON: Store politistyrker aksjoner seint fredag kveld i og rundt den lille byen Espe på Fyn i jakt på ettersøkte personer i tilknytning til tidenes biljakt i Danmark. Foto: Carsten Bundgaard Andersen, NTB Scanpix.Vis mer

Storaksjon i dansk småby - droner og massive politistyrker

Jakt på bilrømlinger konsentrert om gårdsbruk.

Dansk politi intensiverer jakt på bilrømlinger med store styrker i, rundt og over småbyen Espe på Fyn seint fredag kveld.

Både Ekstrabladet og Fyens Stiftstidende melder om en massiv politiaksjon i byen med 500 innbyggere - 180 kilometer vest for København og 25 kilometer sør for Odense.

Ved 23-tiden var aksjonen konsentrert om en gård, der gårdsveien var avsperret og politistyrte droner sett på nattehimmelen.

Politiet har vært på flere adresser på stedet og spurt drosjesjåfører hvem de har kjørt i løpet av dagen.

Den etterlyste, stjålne Volvo leiebilen er funnet, opplyser København-politiet på en pressekonferanse klokka 19 i kveld.

Politiet vil ikke si noe om de tre personene i bilen er pågrepet - heller ikke hvor bilen ble funnet.

- Men det danske folk har ikke grunn til å være bekymret, sier sjefinspektør Jørgen Bergen Skov.

Om de tre personene som i hele ettermiddag har vært ettersøkt i den mest omfattende biljakta i Danmark på årevis, sier politiets talsmann at det er «en gruppe» som har holdt til i Danmark en tid.

Av hensyn til etterforskningen vil politiet ikke si om de ettersøkte er danske statsborgere, eller hva slags alvorlig kriminalitet de er etterlyst for.

STENGTE HOVEDVEIER: dansk politi blokkerte trafikken over Øresundbrua fredag ettermiddag. FOTO: NTB Scanpix.
STENGTE HOVEDVEIER: dansk politi blokkerte trafikken over Øresundbrua fredag ettermiddag. FOTO: NTB Scanpix. Vis mer

Politiets sjefinspektør avsluttet pressekonferansen etter fem minutter med at «operasjonen fortsetter»

- Kidnapping

Ifølge svenske Aftonbladet er det en kidnapping med svensk tilknytning som utløste storaksjonen og blokkerte trafikkårer i Danmark og mellom Danmark og Sverige.

Aftonbladet skriver seinere i kveld at kidnappingen - som dansk politi ikke vil kommentere - skjedde i Danmark.

En tidligere operativ sjef i det danske sikkerhetspolitiet PET, Frank Jensen, sa tidligere i kveld at han ikke har opplevd på maken til aksjon i 41 årene han har jobbet i dansk politi.

Jensen, som nå er analytiker på dansk TV 2, sier at fredagens aksjon er største politiberedskap som er mulig å etablere på direkten i Danmark.

Den etterlyste, svarte Volvo 2017-modellen var leid ut av selskapet Hertz i Stockholm. Selskapet vil ikke opplyse til hvem.

Allerede 1. august ble bilen meldt stjålet fra Sturup flyplass øst for Malmö, og har vært etterlyst av politiet siden 3. august.