Storaksjon i Italia: Olivenoljebande avslørt

Europol slo til mot 20 personer og beslagla 150 000 liter falsk olivenolje. Banden skal ha svindlet for flere titalls millioner kroner årlig.

AVSLØRT: Tomme kanner, klare til å fylles med falsk olivenolje, var blant det som ble oppdaget da Europol slo til. Foto: Europol
AVSLØRT: Tomme kanner, klare til å fylles med falsk olivenolje, var blant det som ble oppdaget da Europol slo til. Foto: Europol Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

20 personer ble pågrepet og 150 000 liter olje beslaglagt, da Europol slo til flere steder i Tyskland og Italia denne uka. Det som beskrives som organiserte kriminelle, skal ifølge politiet ha tjent nærmere 80 millioner kroner i året på å selge falsk olivenolje.

Banden skal ha tilsatt fargestoffer som klorofyll og betakaroten i solsikkeolje med lav kvalitet. Disse ble så solgt videre som ekstra virgin olivenolje til mellom ti og femten ganger innkjøpsprisen.

Oljen ble ifølge en pressemelding fra Europol seinere sendt til Tyskland, hvor den ble oppbevart i store lagre før den ble distribuert ut på markedet og solgt til restauranter.

Én million liter årlig

20 husransakelser ble gjennomført under operasjonen ved navn «Oro Giallo» - gult gull på norsk. Blant de 150 000 literne med olje som ble beslaglagt, ble over 100 000 av dem funnet lastet på biler, klare til å transporteres.

Beslaget representerer ifølge Europol bare en liten del av oljebandens totale omsetning. Det er estimert at de involverte i nettverket årlig tok inn én million liter solsikkeolje som ble behandlet og solgt videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer