Storaksjon med kvinner bak rattet i Saudi-Arabia avlyst etter trusler

Men flere trosset advarslene.

FILMET KJØRETUREN: Denne kvinnen filmet seg selv mens hun kjørte i Riyadh i Saudi-Arabia i dag. Hun forteller at hun kjørte til matbutikken uten å bli stoppet eller trakassert av politiet. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
FILMET KJØRETUREN: Denne kvinnen filmet seg selv mens hun kjørte i Riyadh i Saudi-Arabia i dag. Hun forteller at hun kjørte til matbutikken uten å bli stoppet eller trakassert av politiet. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En kampanje mot at bare menn har lov til å sitte bak rattet i konservative Saudi-Arabia har samlet over 16 000 underskrifter siden september.

I dag skulle være den store dagen hvor kvinner i protest satte seg bak rattet og kjørte ut i gatene, men mange har valgt å la være etter trusler om arrestasjoner og straffeforfølgelse.

Talsmann for innenriksdepartementet, Mansour Al-Turki, sa ikke noe om hva slags straff som eventuelt vil kunne vente de som bryter loven.

- Alle lovbrudd vil bli håndtert, enten det er demonstrasjoner eller kvinner som kjører. Ikke bare den 26. oktober. Før og Etter. Alltid, sa han. 

Avlyst Flere skal ha mottatt trusler over telefon, fra menn som hevdet de var fra innenriksdepartementet, og i løpet av lørdag morgen var nettsida til kampanjen hacket.

- Grunnen til hackingen: Jeg er imot at kvinner kjører bil, stod det ifølge nyhetsbyrået Reuters på sida.

- Av forsiktighet og respekt for advarslene fra innenriksdepartementet, ber vi kvinner om ikke å kjøre likevel. Vi endrer det som skulle vært lørdagens initiativ til en kampanje uten sluttdato for retten til bilkjøring, sa Najla al-Hariri til nyhetsbyrået AFP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.