- BARE FOR KVINNER: Problemet med T-bane-tafsere i Tokyo er så stort at det for åtte år siden ble innført egne vogner for kvinner.     AFP PHOTO / FILES / Yoshikazu TSUNO
- BARE FOR KVINNER: Problemet med T-bane-tafsere i Tokyo er så stort at det for åtte år siden ble innført egne vogner for kvinner. AFP PHOTO / FILES / Yoshikazu TSUNOVis mer

Storaksjon mot T-bane-tafsere i Tokyo

Politiet skal ta sexgnikkerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Politiet i Tokyo skjerper nå tonen mot menn som antaster kvinner på T-banen under rushtrafikken i den japanske hovedstaden.

Uniformert politi på stasjonene og sivilkledd politi inne i T-banevognene skal pågripe enhver som i trengselen tafser på kvinnelige passasjerer eller snikfotograferer dem fra avslørende vinkler.

- Vi vil reise sikkert, ropte flere hundre skolejenter i tenårene da kampanjen startet tirsdag.

Problemet med klåfingrede menn har ifølge politiet forverret seg de siste årene. På enkelte linjer har flere menn samarbeidet om å omringe en utvalgt kvinne slik at de andre passasjerene ikke ser hva som skjer.

Den som heretter blir pågrepet risikerer opp til seks måneders fengsel. Dersom de har vært voldelige eller har truet med vold, er straffen opp mot ti år i fengsel.

Sexgnikkere som gnur seg til utløsning om bord kollektivtrafikk er et kjent fenomen flere steder i verden, og går under begrepet «frotteurisme»


(NTB)