Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storaksjon mot T-bane-tafsere i Tokyo

Politiet skal ta sexgnikkerne.

- BARE FOR KVINNER: Problemet med T-bane-tafsere i Tokyo er så stort at det for åtte år siden ble innført egne vogner for kvinner.     AFP PHOTO / FILES / Yoshikazu TSUNO
- BARE FOR KVINNER: Problemet med T-bane-tafsere i Tokyo er så stort at det for åtte år siden ble innført egne vogner for kvinner. AFP PHOTO / FILES / Yoshikazu TSUNO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Politiet i Tokyo skjerper nå tonen mot menn som antaster kvinner på T-banen under rushtrafikken i den japanske hovedstaden.

Uniformert politi på stasjonene og sivilkledd politi inne i T-banevognene skal pågripe enhver som i trengselen tafser på kvinnelige passasjerer eller snikfotograferer dem fra avslørende vinkler.

- Vi vil reise sikkert, ropte flere hundre skolejenter i tenårene da kampanjen startet tirsdag.

Problemet med klåfingrede menn har ifølge politiet forverret seg de siste årene. På enkelte linjer har flere menn samarbeidet om å omringe en utvalgt kvinne slik at de andre passasjerene ikke ser hva som skjer.

Den som heretter blir pågrepet risikerer opp til seks måneders fengsel. Dersom de har vært voldelige eller har truet med vold, er straffen opp mot ti år i fengsel.

Sexgnikkere som gnur seg til utløsning om bord kollektivtrafikk er et kjent fenomen flere steder i verden, og går under begrepet «frotteurisme»


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling