Storaksjon mot utviste serbere

Mellom 70 og 80 serbere med ulovlig opphold i Norge ble pågrepet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Mellom 70 og 80 serbere med ulovlig opphold i Norge ble lørdag pågrepet på 40 ulike adresser over hele landet. Alle blir sendt ut av landet med fly i løpet av lørdag.

Alle de pågrepne i aksjonen er serbere som har fått avslag på sine asylsøknader, og som ikke har returnert til hjemlandet innen utreisefristen. De fleste av de returnerte har tidligere bodd i dagens Kosovo, og fikk avslag på asylsøknaden for flere år siden, opplyser Politiets utlendingsenhet (PU).

Tre politiaksjoner på kort tid - For politiet har det ikke vært mulig å gjennomføre tvangsretur av denne gruppen før i sommer da returavtalen med Serbia trådte i kraft. Returavtaler er ett av flere viktige verktøy for å sikre effektive uttransporter, og nevnte avtale har nå gjort det mulig for oss å gjennomføre hele tre store politiaksjoner i løpet av kort tid, sier PU-sjef Ingrid Wirum.

- Rekordhøyt antall Så langt i år har over 4.400 personer med ulovlig opphold blitt uttransportert av PU.

- Dette er et rekordhøyt antall sammenlignet med tidligere år, og viser at PU jobber målrettet og aktivt med å bekjempe ulovlig opphold, sier Wirum.

I lørdagens aksjon deltok polititjenestemenn fra 20 politidistrikter både med pågripelser og som ledsagere på flyet.

PU vil ikke opplyse når flyet med de utviste serberne reiser fra Gardermoen. (NTB)