Tar over:  Øystein Stray Spetalen-dominerte Aqualis har lagt 1,17 milliarder kroner på bordet for Weifa. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Tar over: Øystein Stray Spetalen-dominerte Aqualis har lagt 1,17 milliarder kroner på bordet for Weifa. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Storaksjonær var imot Spetalens Weifa-kjøp

Halvor Weider (72) er største aksjonær i Weifa, har ledet selskapet i 30 år og er uenig i salget til Aqualis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - I utgangspunktet ville jeg beholdt selskapet videre, men de fleste aksjonærene ville selge. Jeg er kanskje den største enkeltaksjonæren, men det hjelper ikke i denne sammenhengen, sier Halvor Weider i onsdagens Finansavisen.

Weider var adm. direktør i Weifa fra 1978 til 2009. Da hadde han tatt over etter sin far, som startet Weifa i 1940.

Før salget til Aqualis satt ulike grener i Weider-familien på 53 prosent av aksjene. Halvor Weider og hans nærmeste familie hadde drøyt 15 prosent.

- Jeg mener man kunne utviklet dette videre, men det er mange interesser innenfor en familie. Det er ikke full enighet hele veien, og de yngre har ofte egne ideer, mener Weider.

Nevø har styrt butikken Det er Halvor Weiders nevø, Thor Bendik Weider, som har ledet selskapet som en aktiv styreformann siden 2008.

I det som ser ut som en styrt prosess mot salg, har han strukturert om selskapet til å bli en effektiv norsk produksjonsbedrift som leverer fantastiske resultater.

Forretningsområdene til selskapet er i hovedsak salg av smertemedisinene Ibux, Paracet, Pyrisept og Paralgin Forte og salg av råstoffene metformin, kodein og folkodin.

Kjøpt for 1,2 mrd Tirsdag ble det kjent at Øystein Stray Spetalen-dominerte Aqualis vil kjøpe Weifa for 1,17 milliarder kroner.

Storaksjonæren Spetalen sitter i dag med eierandeler i Aqualis på nesten 24 prosent, etter at han sammen med broren, Eigil Stray Spetalen, kjøpte seg kraftig opp i selskapet i fjor.

Flere nyheter Aqualis kjøper Weifa
Aqualis vil hente penger
Spetalen storhandler i Diagenic