Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Storartet

Et frustrert Europaråd samlet seg om Jagland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| STRASBOURG/OSLO (Dagbladet):
Thorbjørn Jagland er strålende fornøyd med den overlegne seieren i kampen om generalsekretærstolen i Europarådet.

-Storartet, utbrøt Jagland til Dagbladet på vei ut av salen.

Han ble nærmest overfalt av gratulerende parlamentarikere og ivrige journalister.

Jagland fikk 165 av 245 avgitte stemmer. Det klare flertallet gjør at det ikke blir nødvendig med en ekstra valgomgang. Hadde mange delegater stemt blankt, ville ikke valget blitt avgjort i dag.

Overkjørt
Den sterke støtten og alle gratulasjonene var ingen selvfølge. Det har vært et utbrett sinne blant parlamentarikerne over at ministerkomiteen i Europarådet, alle medlemslandenes utenriksministre, begrenset antall kandidater til stillingen. De har følt seg overkjørt av egne regjeringer. Den sterke støtten var defor ingen selvfølge.

-Jeg vil gjøre mitt ytterste for å fortjene deres tillit. Som parlamentariker selv vet jeg hvor viktig det parlamentariske arbeidet er, sa Jagland i et forsøk på å forene forsamlingen.

Jagland viste også til sin fortid som norsk parlamentariker.

-Jeg vil gjøre som jeg har gjort i det norske parlamentet, sa han

Stolt
Jagland er stolt over at han til slutt fikk så sterk støtte i rådet.

-Jeg hadde 2/3 av regjeringene bak meg. Nå har jeg 2/3 flertal av parlamentarikerne også, sier Jagland til Dagbladet.
I sin takketale tok Jagland til orde for reformer.

-Min målsetting er at Europarådet må reformeres for å være relevant. Vi må tilpasse oss den nye virkeligheten som omgir oss. Og vi må kjempe for demokratiet. Der demokratiet må gi tapt, starter tyranniet, sa Jagland i sin takketale.

Han understreket nødvendigheten av at Europarådet må ha konstruktivt samarbeid med de to andre store organisasjonene på det europeiske kontinentet, EU og OSSE.

— Jeg skal selvsagt tjene hele rådet, også dem som stemte imot meg. Min viktigste jobb blir å fremme Europarådets ideer og standarder, forsikret Jagland.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling