-Storartet

Et frustrert Europaråd samlet seg om Jagland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| STRASBOURG/OSLO (Dagbladet):Thorbjørn Jagland er strålende fornøyd med den overlegne seieren i kampen om generalsekretærstolen i Europarådet.

-Storartet, utbrøt Jagland til Dagbladet på vei ut av salen.

Han ble nærmest overfalt av gratulerende parlamentarikere og ivrige journalister.

Jagland fikk 165 av 245 avgitte stemmer. Det klare flertallet gjør at det ikke blir nødvendig med en ekstra valgomgang. Hadde mange delegater stemt blankt, ville ikke valget blitt avgjort i dag.

OverkjørtDen sterke støtten og alle gratulasjonene var ingen selvfølge. Det har vært et utbrett sinne blant parlamentarikerne over at ministerkomiteen i Europarådet, alle medlemslandenes utenriksministre, begrenset antall kandidater til stillingen. De har følt seg overkjørt av egne regjeringer. Den sterke støtten var defor ingen selvfølge.

-Jeg vil gjøre mitt ytterste for å fortjene deres tillit. Som parlamentariker selv vet jeg hvor viktig det parlamentariske arbeidet er, sa Jagland i et forsøk på å forene forsamlingen.

Jagland viste også til sin fortid som norsk parlamentariker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer