Riksrettssaken mot Donald Trump

Storavis: Årsaken til forsvarskollapsen

Trump skal ha ønsket å bygge forsvaret rundt påstandene om valgfusk.

STRAFF: Kommentator Marie Simonsen om hva en dom kan bety for Donald Trump. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ei snau uke før riksrettssaken mot ham starter, har USAs tidligere president Donald Trump stablet et nytt forsvarsteam på beina. Lørdag forlot nemlig fem av Trumps forsvarere teamet.

Mandag skriver flere medier, blant andre CNN og Washington Post, at årsaken til kollapsen var at Trump krever at advokatene fokuserer på påstanden om valgfusk.

Dette skal ha vært en av grunnene som førte til en uenighet internt, noe som igjen kulminerte i at forsvarerne altså gikk ut av teamet.

Trump har som kjent helt siden valgnederlaget på seinhøsten kommet med grunnløse påstander om omfattende valgfusk.

- Falske opplysninger

Forsvarerne skal ha advart om at et slikt forsvar ikke vil være lurt, blant annet av frykten for at splittelsen i Det republikanske partiet skal bli enda større.

Forsvarerne skal ha ment at det beste forsvaret ville være å argumentere for at det å dømme en tidligere president, vil være grunnlovsstridig. Dette var også en argumentasjon flere Republikanere i Senatet stilte seg bak under en testavstemning i forrige uke.

Forsvarer Karl S. Bowers skal altså ha forklart at han ikke ville klare å bygge det forsvaret Trump ønsker. Slik skal hans avgang ha blitt gjensidig, opplyser en kilde til Washington Post.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer