Storavis skrev usann­heter om Melania. Beklager og betaler kjempeerstatning

Skandale for anerkjente Daily Telegraph.

FÅR OPPREISNING: Melania Trump (48) har på nærmest rekordfart fått storavisa The Daily Telegraph til å slå full retrett. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB Scanpix
FÅR OPPREISNING: Melania Trump (48) har på nærmest rekordfart fått storavisa The Daily Telegraph til å slå full retrett. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske storavisa The Daily Telegraph må ta full retrett etter å ha trykt en artikkel om Melania Trump full av usannheter. Den gigantiske kanossagangen innebærer at hele artikkelen trekkes, en ydmyk beklagelse og en «betydelig sum» i erstatning til USAs førstedame, skriver de selv.

- Vi beklager uforberholdent til Førstedamen og hennes familie for enhver forlegenhet som følge av vår publisering av disse påstandene, skriver avisas ledelse.

Hvilken kontakt som har foregått mellom partene i forkant av retretten, vites foreløpig ikke, men prosessen med å trekke artikkelen og komme til en enighet har vært uvanlig rask.

- Hun akter ikke å sitte stille mens folk og medier dikter opp løgner og falske påstander i et kappløp om lesere eller salg av tabloide overskrifter, sier Melanias talskvinne Stephanie Grisham til CNN.

- Fikk hjelp som modell

Den aktuelle artikkelen, «The mystery of Melania», prydet forsida av Telegraphs lørdagsmagasin 19. januar, og inneholder en rekke påstander om hennes livsløp. Avisa lister selv opp hvilke som er feilaktige:

  • Melanias far beskrives som en fryktinngytende figur, som kontrollerte familien. Det var han ikke, vedgår Telegraph nå.
  • Melania påstås å ha hoppet av et universitetsstudium i design og arkitektur i forbindelse med fullføringen av en eksamen. Sannheten var at hun heller ønsket å satse på en karriere som modell.
  • Melania påstås å ha slitt med modellkarrieren før hun møtte Donald, men karrieren skjøt fart med hans hjelp. Dette er nå tilbakevist.

- Vi godtar at fru Trump var en vellykket modell på egen hånd før hun møtte sin ektemann, og fikk oppdrag uten hans hjelp, skriver Telegraph. Lista over feil fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer