Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storband avlyser - Roskilde fortsetter

Pearl Jam avlyser kveldens Belgia-konsert etter tragedien i Roskilde. Men festivalledelsen i Danmark nekter å stoppe musikkfesten - selv om Oasis og Pet Shop Boys nekter å gå på scenen i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå varsler Danmark statsminister en gransking av festivalen.

Flere ganger forsøkte Pearl Jam-vokalist Eddie Vedder å få publikum til å trekke bakover for å minske presset på dem som sto lengst framme.

Men han kunne ikke gjøre noe for å forhindre tragedien. Til slutt sank Vedder sammen i gråt.

Nå har bandet bestemt seg for å avlyse konserten de skulle holde i Belgia i morgen. Overfor arrangørene i Werchter har bandet gitt uttrykk for at de ikke har kommet seg etter sjokket fra Roskilde.

Uten ord

I en pressemelding uttaler bandet at de ikke har ord som beskriver sorgen de føler.

«Når du deltar i en festival som er så stor og velrenommert som denne er det umulig å forestille seg et så hjerteskjærende scenario. Våre liv blir aldri de samme, men vi vet at det ikke kan sammenliknes med sorgen til familiene og vennene til de involverte.»

Nekter å avlyse

Men Roskildes festivalledelse nekter å stoppe musikkfesten. Selv om ledelsen innrømmer at den ikke kan være helt sikker på at det er riktig å fortsette, har den lagt vekt på de store praktiske og trafikale problemene det ville medført hvis nær 90.000 festivaldeltakere skulle forlate området samtidig i dag.

En av Danmarks ledende informasjonsrådgivere, Henrik Byager, kritiserer ledelsen for Roskilde-festivalen skarpt fordi den lar festivalen fortsette, til tross for åtte døde. Han tror de må omgjøre beslutningen.

- De burde ha stanset festivalen straks. At det ikke skjer, kan kun tolkes som at de prioriterer festivalens overlevelse høyere enn tragedien, som er av enormt stort omfang både etter dansk og internasjonal målestokk, sier Byager.

Medfølelse

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen varsler en gransking av Roskilde-festivalen. Det er sikkerhetstiltakene som vil bli undersøkt nærmere.

- Det er en forferdelig tragisk ulykke som har funnet sted. Jeg føler på det sterkeste med familiene og de pårørende som har mistet sine sønner og venner, sier statsminister Nyrup Rasmussen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling