Storbank freder brevgiroen 

Titusener av kunder vil ikke på nett, og Norges største bank freder nå brevgiroen. Vi har ikke forstått denne kundegruppen godt nok, erkjenner DNB.

DNB: Banken lanserer konseptet Bank uten internett. Foto: REUTERS/Ints Kalnins/Files
DNB: Banken lanserer konseptet Bank uten internett. Foto: REUTERS/Ints Kalnins/Files Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Onsdag lanseres derfor konseptet Bank uten internett, som skal ivareta behovene til de kundene som ikke vil eller kan komme seg på nett.

- Vi har jobbet ut fra en tanke om at denne kundegruppen vil forsvinne etter hvert som samfunnet og digitaliseringen generelt øker, men det har ikke skjedd i så stor grad som vi trodde, sier konserndirektør for personmarked, Ingjerd Blekeli Spiten, til NTB.

Bare i DNB er det 60.000 kunder som ikke er digitale.

Digitalisering

I likhet med andre finansinstitusjoner har DNB satset hardt på digitalisering de siste årene. Siden 2013 har banken lagt ned 460 filialer, lansert den mobile betalingstjenesten Vipps og langt på vei digitalisert prosessen med å søke lån.

Samtidig har banken tilbudt ikke-digitale kunder nettbankkurs, opplæring og «bruksanvisning for internett» – bare for å oppleve at mange tusen nettbankavtaler står ubrukt etter gjennomført kurs.

- Vi må erkjenne at vi ikke har sett og forstått denne kundegruppen godt nok, sier Spiten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.