Storbank inn­rømmer: Tok penger fra døde kunder

Commonwealth Bank of Australia innrømmer feil.

TOK PENGER: Commonwealth Bank of Australia innrømmer at de har trukket penger fra kontoene til tidligere kunder som har avgått ved døden. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
TOK PENGER: Commonwealth Bank of Australia innrømmer at de har trukket penger fra kontoene til tidligere kunder som har avgått ved døden. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En kommisjon i Australia gir Commonwealth Bank of Australia (CBA) refs etter at de avdekket at bankrådgivere trakk penger for rådgivningstimer fra kunder som døde for flere år siden, skriver The Guardian.

I ett av tilfellene skal en bankrådgiver ha trukket for en angivelig veiledningstime for en bankkunde som døde for hele ti år siden.

I et annet tilfelle skal en rådgiver ha visst at en av klientene døde i 2014, men fortsatte likevel å ta betalt for timene, skriver avisa. Rådgiveren skal ha fått 65 dollar i måneden i 2014 og 2015 fra denne kunden.

Ifølge kommisjonen hadde en annen kunde av en annen rådgiver vært død siden 2007. Rådgiveren skal ha hatt kontakt med klientens kone i 2013, men det ble likevel ikke gjort tiltak for å stoppe betalingskravet.

Gjorde ikke noe med det

- Da han (rådgiveren) ble spurt, sa han at han ikke visste hva han skulle gjøre, og sa at han forsøkte å kontakte den offentlige forvalteren, men hørte ikke noe mer, skriver Australian Securities and Investments Commission, en uavhengig australsk myndighet, i et dokument.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer