- Storbanker i USA trenger 65 milliarder dollar

Sju av de største har behov for kapitaltilførsel.

MER: Sentralbanksjef Ben Bernanke har tro på at økonomien vil ta seg opp mot slutten av året. Torsdag presenterer sentralbanken Federal Reserve resultatene av en såkalt stresstest som er utført på 19 av USAs største banker. Foto: AFP/Paul J. Richards/Scanpix
MER: Sentralbanksjef Ben Bernanke har tro på at økonomien vil ta seg opp mot slutten av året. Torsdag presenterer sentralbanken Federal Reserve resultatene av en såkalt stresstest som er utført på 19 av USAs største banker. Foto: AFP/Paul J. Richards/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Sju av de største bankene i USA skal ha behov for kapitaltilførsel på minst 65 milliarder dollar.

Den amerikanske sentralbanken legger torsdag fram resultatene fra den såkalte stresstesten, en måling av hvor stort press bankene står under.

USAs 19 største banker er gått nærmere etter i sømmene, og ifølge The Wall Street Journal konkluderer sentralbanken med at sju av bankene til sammen trenger 65 milliarder dollar, i overkant av 420 milliarder kroner.

Trolig vil 10 av de 19 bankene bli vurdert til å ha behov for tilførsel av friske midler.

Seks vurdert som friske

Allerede onsdag meldte avisen at Bank of America trenger om lag 34 milliarder dollar, et tall banken ikke ville kommentere.

Wells Fargo har på sin side behov for mellom 13 og 15 milliarder. Bilfinansieringsbanken GMAC LLC trenger 11,5 milliarder, Citigroup 5 milliarder og Morgan Stanley 1,5 milliarder.

Bankene Regions Financial og State Street skal også ha behov for kapitalinnsprøytning.

For seks andre banker, blant dem JP Morgan Chase, Goldman Sachs og American Express, er resultatene mer oppløftende, i og med at alle blir vurdert sterke nok til at ekstra kapital ikke er nødvendig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer