Storberget: - En stor utfordring

At bombemannen i Stockholm ikke var kjent for politiet fra tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Først og fremst er dette en alvorlig vekker. Det er en avskyelig sak og en uakseptabel handling, som ikke må ramme Norge eller Sverige sin frihet eller åpenhet, sier justisminister Knut Storberget til Dagbladet.

Han håper politiet i Sverige nå kommer til bunns i etterforskningen for å finne ut hva som har skjedd og hvordan dette kan unngås i framtida.

- Stor utfordring Säkerhetspolisen (Säpo) i Sverige opplyste på en pressekonferanse i Stockholm tidligere i dag at den antatte gjerningsmannen ikke var registrert hos politiet tidligere. Politiet mener de med 98 prosent sikkerhet har selvmordbomberens identitet, og han er tidligere ustraffet.

- Jeg skal være varsom med å kommentere den pågående etterforskningen, men det er kjent fra tidligere at ny alvorlig kriminalitet begås av en person som ikke tidligere er straffedømt. Det er en stor utfordring da å likevel være i forkant å avverge at slikt skjer, sier Storberget.

Kunne dette ha skjedd i Norge?

- Det er alltid vanskelig å svare nei på det, men Norge er et veldig trygt land, også når det gjelder terror. Trusselnivået er beskrevet som lavt, selv om vi beveger oss mot land som tidligere har opplevd det, sier justisministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer