VIL HA ÅPENHET: Justisminister Knut Storberget (Ap) mener at mediene reiser nødvendige spørsmål i terrorsaken. Foto: DAGBLADET
VIL HA ÅPENHET: Justisminister Knut Storberget (Ap) mener at mediene reiser nødvendige spørsmål i terrorsaken. Foto: DAGBLADETVis mer

Storberget: - Mediene reiser viktige spørsmål

Justisminister Knut Storberget (Ap) mener at mediene reiser nødvendige spørsmål i terrorsaken. Han gir politiet klar beskjed om at åpenhet rundt håndteringen av saken er viktig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg synes at det som er reist av spørsmål i mediene, er relevante spørsmål. Responstid, transportstøtte, spørsmål om utstyrsbruk og så videre, og ikke minst spørsmålet om det å kunne forebygge så grufulle hendelser. Det er jo helt sentralt, sier Storberget til Aftenposten.

- Det skulle bare mangle om ikke disse spørsmålene stilles. Dette er spørsmål som enhver av oss stiller, uten at det må oppfattes som kritikk av de politimenn og - kvinner som var ute i tjeneste, sier Storberget videre.

Han møtte fredag Politidirektoratets ledelse for å diskutere hvordan politiet skal evaluere seg selv fram til februar. Han gir politiet klar beskjed om å vise størst mulig åpenhet i saken.

(NTB)