Storberget advarer om mer vold med Frp i regjering

Får støtte fra Blå Kors.

PARADOKS: - Fremskrittspartiet, som smykker seg med å være kriminalitetsbekjempernes parti, åpner opp for en alvorlig vekst i kriminaliteten og økning i helseplager ved å liberalisere alkoholpolitikken, sier tidligere justisminister Knut Storberget til Vårt Land. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
PARADOKS: - Fremskrittspartiet, som smykker seg med å være kriminalitetsbekjempernes parti, åpner opp for en alvorlig vekst i kriminaliteten og økning i helseplager ved å liberalisere alkoholpolitikken, sier tidligere justisminister Knut Storberget til Vårt Land. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er et kjempeparadoks at Fremskrittspartiet, som smykker seg med å være kriminalitetsbekjempernes parti, åpner opp for en alvorlig vekst i kriminaliteten og økning i helseplager ved å liberalisere alkoholpolitikken, sier Storberget til Vårt Land.

Blå Kors enig Storberget advarer i intervjuet mot å tro at det blir mindre kriminalitet under et Frp-styre. Storberget mener de kaster stein i glasshus.

- Det singler generelt i glass når Frp uttaler seg i voldssaker, for politikken deres vil bidra til at volden i samfunnet øker, mener Storberget.

Han får støtte fra flere organisasjoner som jobber med rusproblemer. Knut Haugsvær, seksjonsleder for Frelsesarmeens ruspolitikk mener Frp gjør folket en bjørnetjeneste.

- Folk tror at mer liberal alkoholpolitikk fører til større frihet, men folket må bære skadene, sier Haugsvær.

Frp avviser
Sten Magne Berglund, fagsjef i Blå Kors, minner om at alkohol koster samfunnet store summer.

- Kortere skjenketider betyr mindre vold og dermed lavere utgifter til legevakt, domstolsapparatet og fengselsvesenet. Dessuten trenger ikke politiet å være barnepiker for fulle voksne og kan bruke ressursene sine bedre, sier han.

Ketil Solvik-Olsen, andre nestleder i Frp, tilbakeviser kritikken.

- Frps alkoholpolitikk vil ikke føre til mer vold i samfunnet. De som vil kjøpe alkohol får tak i det uansett, sier han, og understreker at Frp vil heve rusomsorgen.
NTB