- Storberget er på så tynn is at det knaker

Erna Solberg slakter Storberget og Stoltenberg.

SLAKTER STORBERGET: Erna Solberg. Foto: Erlend Aas/SCANPIX
SLAKTER STORBERGET: Erna Solberg. Foto: Erlend Aas/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Justisminister Knut Storberget skrinla i dag forslaget om hijab i politiet.

- Storberget er på så tynn is at det knaker. Forslaget har endelig havnet der det burde være lagt så fort spørsmålet kom opp, nemlig i skuffen, sier Høyre-leder Erna Solberg til Dagbladet.no.- Dette føyer seg inn i rekken av saker som har svekket Storberget og gjort ham til en belastning for regjeringen, sier Solberg.

Hun er også kritisk til statsminister Jens Stoltenbergs rolle i saken - Dette er også pinlig for Stoltenberg som meldte at han ønsket en bred debatt at Storberget avlyser den, sier Solberg. - Ikke et spørsmål om hijab lengerVenstre-leder Lars Sponheim er heller ikke imponert over Storberget.- Dette er ikke blitt et spørsmål om hijab lenger, men om vi har en justisminister som er på høyde med situasjonen eller ikke, sier Sponheim til Dagbladet.no.

- Storberget er tydelig blitt hardt presset, og for meg er han nå en lett minister i en tung jobb som ikke har hatt kontroll og oversikt i en viktig sak, sier Sponheim. - Fulgte lærebokaPå dagens pressekonferanse gjorde Storberget det klart at han ikke har hatt noe ønske om å kvitte seg med Astrid Aas-Hansen og Hadia Tajik, statssekretæren og rådgiveren som skal ha vært blant arkitektene bak hijab-planene.- Han var genuint opptatt av å følge læreboka og ikke skylde på andre her. Men han kunne gått lenger i å innrømme at han har gjort en feil, sier Sponheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer