Storberget lærer europeerne å beskytte barna

Alle Europas justisministere er i Tromsø for å diskutere vold mot kvinner og barn.

PROMINENTE GJESTER: I går kveld ønsket justisminister Knut Storberget visegeneralsekretær i Europarådet, Maud de Boer-Buquicchio, velkommen til Tromsø og justisministerkonferansen «Breaking the silence», der temaet er vold i nære relasjoner. - Vi setter vold mot kvinner og barn høyt opp på agendaen, sier hun. Foto: Ingun A. Mæhlum
PROMINENTE GJESTER: I går kveld ønsket justisminister Knut Storberget visegeneralsekretær i Europarådet, Maud de Boer-Buquicchio, velkommen til Tromsø og justisministerkonferansen «Breaking the silence», der temaet er vold i nære relasjoner. - Vi setter vold mot kvinner og barn høyt opp på agendaen, sier hun. Foto: Ingun A. Mæhlum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||TROMSØ (Dagbladet): Tromsø får aldri vinter-OL i 2018, men i går kveld ankom 30 europeiske justisministre Ishavsbyen for å delta på Europarådets justisministerkonferanse, «Breaking the silence». Sist den ble holdt skjedde det på Lanzarote, i dag kom mer enn én prominent gjest til byen med håp om å se midnattssola.

- Jeg har et stort håp om å få se midnattssola i kveld — hvis ikke saksøker jeg deg Knut, sier visegeneralsekretær i FN, Asha-Rose Migiro med et smil.Rekord i dommeravhørSammen med Storberget og visegeneralsekretær i Europarådet, Maud de Boer-Buquicchio, besøkte hun i går det nyåpnede Barnehuset i Tromsø for å se hvordan barn som er utsatt for eller vitner til vold blir mottatt, undersøkt og avhørt under samme tak.

I Troms politidistrikt er det allerede gjennomført like mange dommeravhør av barn hittil i år som i hele fjor, over 70. 50 av dem er gjort på Barnehuset.

- Vi tror og håper dette skyldes at flere saker er kommet fram i lyset, men her er nok fortsatt store mørketall, sier lederen for Barnehuset, Ståle Luther.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer