- Storberget legger fram hijab-svar i dag

Ønsker å bli ferdig med tema.

TILBAKE PÅ JOBB:  Justisminister Knut Storberget møtte pressen på sin første arbeidsdag i går. I dag vil han trolig legge fram sin versjon av haijab-saken for Stortinget. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
TILBAKE PÅ JOBB: Justisminister Knut Storberget møtte pressen på sin første arbeidsdag i går. I dag vil han trolig legge fram sin versjon av haijab-saken for Stortinget. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Justisminister Knut Storberget (Ap) legger i dag trolig fram sin versjon av hijab-saken for Stortinget.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité sendte i vinter et brev til Storberget med spørsmål komiteen vil ha svar på i forbindelse med hijab-saken. Komiteen krevde blant annet svar på hvorfor Storberget ikke umiddelbart trakk tilbake pressemeldingen som ble lagt ut på departementets hjemmeside 4. februar, som sier at departementet åpner for bruk av hijab i politiet.

I tillegg vil komiteen vite om det var noen i politisk ledelse eller en byråkrat som la ut meldingen, skriver Dagsavisen.

Stortingets kontrollkomité får i dag brev fra Storberget med svar på spørsmålene komiteen har stilt om hijabsaken.

- Vi skal svare på spørsmålene fra kontroll- og konstitusjonskomiteen, og jeg håper vi får det raskt unna. Jeg mener det er grunnlag for å ta kritikk for saksbehandlingen i hijab-saken, og jeg skal love deg at jeg har tenkt mye på prosessen under sykmeldingen, sa Storberget på en pressekonferanse mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer