DRAMATISK OG TRAGISK: Seks Personer omkom, 11 ble skadet og et tredvedall mennesker ble evakuert i en brann i Urtegata i Oslo like før jul. Nå vil justisministeren innføre sanksjoner mot slurvete gårdeiere. 
Foto: Espen Hovde / SCANPIX
DRAMATISK OG TRAGISK: Seks Personer omkom, 11 ble skadet og et tredvedall mennesker ble evakuert i en brann i Urtegata i Oslo like før jul. Nå vil justisministeren innføre sanksjoner mot slurvete gårdeiere. Foto: Espen Hovde / SCANPIXVis mer

Storberget lei av brannslurv

Vil innføre sanksjoner mot gårdeiere og andre som ikke følger opp pålegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Knut Storberget (Ap) vil innføre sanksjoner mot gårdeiere og andre som ikke følger opp pålegg om bedret brannsikkerhet. I dag er det ingen sanksjonsmuligheter.

Justisminister Knut Storberget (Ap) vurderer strengere straff for dem som ikke følger opp brannvesenets råd.

- Det er opplagt at vi kan forebygge og regulere bedre for å få en bedre brannsikkerhet enn hva tilfellet er i dag. Vi vil trenge bedre reaksjoner og sanksjoner enn i dag, sier justisministeren til Aftenposten.

Det er særlig gårdeiere, sameier og borettslag Storberget vil ansvarliggjøre for byggets totale sikkerhet. Han vurderer også å konkretisere dagens forskrifter.

- Forebygging er mer enn å dele ut brosjyrer. Det er også å kunne sanksjonere og følge opp bedre før en ulykke har skjedd, slik at den ikke skjer, sier Storberget.

2008 har vært det verste brannåret i Norge siden 1979. 84 personer har omkommet i branner hittil i år.

Justisdepartementet er i sluttfasen med en stortingsmelding om brannsikkerhet. Etter planen skal meldingen være klar i løpet første halvår 2009.

(NTB)