Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Storberget løper fra løftene sine

Justisminister Knut Storberget anklages nå for å løpe fra sine politiske løfter.

-  LØFTEBRUDD:  - Justisminister Knut Storberget løper fra løftene sine, konstaterer Arne Johannessen, leder i Politiets Fellesforbund.
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
- LØFTEBRUDD: - Justisminister Knut Storberget løper fra løftene sine, konstaterer Arne Johannessen, leder i Politiets Fellesforbund. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

—.Det er svært oppsiktsvekkende når justisminister Knut Storberget slår fast i Dagbladet onsdag at «De nyutdannede skal fylle stillingene som blir ledige etter hvert som polititjenestemenn går av med pensjon i løpet av året». Det er stikk i strid med hva Storberget har lovet og et samlet politisk miljø har vært enige om. Skal vi få to polititjenestemenn per 1000 innbygger innen 2020, må vi ansette 300 nye tjenestemenn hvert eneste år. Det må gjøres ved siden av at stillingene til de som går av med pensjon erstattes, sier Arne Johannessen, leder i Politiets Fellesforbund.

- Oppsiktsvekkende
Johannessen og Politiets Fellesforbund reagerer med undring over det de mener er løftebrudd fra justisminister Knut Storberget.

- Det er trist og oppsiktsvekkende. Vi får håpe at det ikke er det Knut Storberget egentlig mener, sier Arne Johannessen.

- Justisministeren gir et helt annet bilde av virkeligheten i norsk politi enn hva du gjør?

- Storberget burde være godt oppdatert. Men jeg er usikker på om informasjonen når fram i linja fra Politidirektoratet og politimestrene. Ofte kan fakta bli sminket. Dessverre er det slik at justisministeren har mest lyst til å høre om det som går godt. Da kan det lett bli slik at informasjonen som gis videre er politisk korrekt, sier Arne Johannessen til Dagbladet.

- Hersketeknikker
Lederen av Politiets Fellesforbund reagerer på det han kaller Storbergets hersketeknikker.

- Justisministeren bruker hersketeknikker når fakta ikke stemmer med hans virkelighetsoppfatning. Da hevder han at jeg driver med svartmaling.

- Har du svartmalt politiets virkelighet?

- Mine opplysninger er hentet fra politiet, og er på ingen måte svartmaling. De som jobber i politietaten kjenner fakta bedre enn justisministeren som sitter i høyblokka i Oslo, sier Arne Johannessen.