TAR GREP:. Justisminster Knut Storberget.  FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
TAR GREP:. Justisminster Knut Storberget. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

Storberget lover bedre sjekk av asylsøkere

Oslo (NTB): Justisminister Knut Storberget (Ap) legger opp til grundigere bakgrunnssjekk av innvandrere og asylsøkere nå når UDI får økt kapasitet på grunn av færre asylsøkere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Justisminister Knut Storberget (Ap) legger opp til grundigere bakgrunnssjekk av innvandrere og asylsøkere nå når UDI får økt kapasitet på grunn av færre asylsøkere.

Storberget sier til VG at en del av UDIs ledige kapasitet vil brukes til bedre bakgrunnssjekk av folk som kommer til Norge.

- Når antallet asylsøkere faller ned mot 50 prosent av det nivået vi hadde i fjor, gir det oss mulighet til å holde bedre kontroll med dem som kommer. Dermed kan terrorfaren i Norge bli lavere med minket asyltilstrømning, sier justisministeren.

Storberget viser til at Utlendingsdirektoratet (UDI) vil få beholde sin saksbehandlerkapasitet, selv om det kommer færre asylsøkere.

- Lavere asyltilstrømning gjør at vi kan redusere saksbehandlingstiden og samtidig integrere bedre, og sende grunnløse søkere raskere ut. Vi ønsker ikke at folk som ikke har gyldig grunn til å bli, skal kunne bite seg fast i Norge. Samtidig er det behov for en grundigere sjekk mot blant annet kvoteflyktningene, sier han til VG.

Justisministeren lover også bedre kontroll av dem som allerede har fått opphold.

- Vi skal følge grundig med. Samarbeidet mellom UDI, PST og politiet vil bli ytterligere styrket. Ved at UDI overtar ansvaret for det første asylavhøret, kan vi frigjøre tid for politiet til å gjøre grundigere bakgrunnssjekk, sier Storberget.

(NTB)