- Storberget må redegjøre for Munch-dusør

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre og Fremskrittspartiet krever at justisminister Knut Storberget (Ap) redegjør i Stortinget for milliondusøren i Munch-saken.

Oslo kommune har overført 4 millioner kroner til politiet, og pengene skal utbetales som dusør til den eller de som har bidratt til å finne igjen de stjålne maleriene «Skrik» og «Madonna».

Politiet har ikke villet offentliggjøre hvem som sørget for at de stjålne Munch-maleriene «Skrik» og «Madonna» kom til rette i fjor høst, men ifølge VG var den direkte foranledningen at David Toskas forsvarer Øystein Storrvik tok kontakt med politiet. Mange frykter nå at dusørpengene vil bli utbetalt til personer i kriminelle miljøer.

- Dette er blitt en sak med altfor mange forviklinger. Derfor forventer jeg at justisministeren kommer til bunns i saken og deretter informerer Stortinget, sier Elisabeth Aspaker (H) i justiskomiteen på Stortinget til NRK.

Også justispolitisk talsmann i Frp, Jan Arild Ellingsen, mener Storberget bør se på saken.

- I verste fall skaper vi nå et system der kriminelle legger beslag på gjenstander av stor samfunnsmessig betydning og verdi. Deretter mottar de belønning for å levere gjenstanden tilbake, og slipper straff til slutt, sier Ellingsen.

Knut Storberget har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

(NTB)

FIRE MILLIONER: Oslo kommune har overført 4 millioner kroner til politiet etter at Munch-maleriene kom til rette i fjor. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
FIRE MILLIONER: Oslo kommune har overført 4 millioner kroner til politiet etter at Munch-maleriene kom til rette i fjor. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer