- Storberget må ta ansvar

Byrådsleder Erling Lae (H) krever 200 nye politimenn for å gjøre Oslo tryggere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Byrådsleder Erling Lae (H), som selv bor i sentrum av Oslo, er sjokkert over de mange overfallsvoldtektene i Oslo siden januar. Han mener situasjonen nå er utålig for byens kvinnelige innbyggere.

Voldtektsbølgen skyllet over Oslo tidligere i år, og det har så langt i år vært nærmere 20 overfallsvoldtekter og forsøk i Oslo.

I natt skjedde det igjen. En 48 år gammel kvinne ble brutalt overfalt og voldtatt i et skogholt på Grünerløkka i Oslo. Kvinnen fikk skader i ansiktet og brakk et kinnbein, da hun skal ha blitt kastet inn i en vegg under overfallet. Politiet jakter nå en ukjent gjerningsmann. Eneste signalement de har å gå etter er at han er afrikansk av utseende og hadde hvite øretelefoner på hodet.

- Skille mellom menn og kvinner

- Det er nå et skille mellom kvinner og menn i Oslo. Mens jeg som mann kan gå trygt i Oslos gater, er mange kvinner redd for å bevege seg utendørs, sier Lae. Han mener at Regjeringen må ta ansvar for den alvorlige situasjonen.

- Jeg forstår at folk føler seg mer utrygge. I løpet av de siste årene har gatepatruljeringen blitt mer enn halvert, og vi ser gang på gang at politiet henlegger saker fordi de mangler ressurser. Det haster med å få besatt de to hundre stillingen som er ubesatt, sier Lae.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer