KRITISK: Knut Stoberget innrømmer at han stiller seg spørsmål ved politiets innsats i forbindelse med terrorangrepene 22. juli. Foto: Berit Roald / Scanpix
KRITISK: Knut Stoberget innrømmer at han stiller seg spørsmål ved politiets innsats i forbindelse med terrorangrepene 22. juli. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

Storberget: — De samme spørsmålene har jeg stilt meg selv

Justisminister Knut Storberget (AP) sier han forstår de kritiske spørsmålene som er reist rundt politiets innsats under terrorangrepene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under en pressekonferanse på Politihøyskolen i Oslo onsdag ettermiddag møtte justisministeren pressen for å svare på kritikken som har kommet mot politiets ressursbruk og prioriteringer under terrorangrepene på Utøya og i Oslo.

- Jeg hilser denne debatten velkommen. Spørsmålene som reises er helt legitime, og mange av spørsmålene har jeg stilt meg selv hver eneste time siden angrepene, sier Storberget.

- Jeg har sagt til politidirektøren at vi må være ydmyke for de spørsmålene som stilles og at ingen må bli fornærmet over det.

Justisministeren manet samtidig til å vise den samme ydmykheten overfor de operasjonelle avgjørelser som ble tatt i kampens hete og for de personene som med risiko for sitt eget liv gikk inn i de kritiske operasjonene.

(NTB)