Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storberget på ski over vidda

Lovte å gå 137 km hvis Finnmarksloven ble vedtatt. La i vei halv tre i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/KAUTOKEINO (Dagbladet.no): Justisminister Knut Storberget startet rundt halv tre i natt på sin skitur fra Kautokeino til Karasjok, en omtrent 137 kilometer tur over vidda.

I tre grader, lett regn, sur vind og elendige føreforhold la han ut på turen sammen med partikamerat Egil Olli fra Finnmark Ap.

Vedtatt i mai

I forbindelse med behandlingen av den omstridte Finnmarksloven, som regulerer bruksrettighetene i fylket, lovte Storberget at han skulle vandre over vidda hvis loven ble vedtatt.

- Jeg mener jeg sa jeg skulle vandre over vidda hvis loven ikke ble vedtatt. Men jeg har så mange autorative kilder på at jeg mente at jeg skulle gå om vedtaket kom. Nå er det for seint å vri seg unna, sa Knut Storberget til NRK i fjor sommer.

24. mai i fjor ble loven vedtatt, og etter flere utsettelser la Storberget i vei i natt.

Privat tur

Justisministeren har i tillegg til skigåiing planlagt et par møter under turen. Han har invitert dagens sametingspresident Aili Keskitalo og de tidligere sametingspresidentene Magga og Nystø til et møte.

LITT BETENKT: Justisminister Knut Storberget og partikamerat Egil Olli så ikke ut til å glede seg til timene med stavtak som lå foran dem, da de la i vei i natt. Foto: Roger Mandal
LITT BETENKT: Justisminister Knut Storberget og partikamerat Egil Olli så ikke ut til å glede seg til timene med stavtak som lå foran dem, da de la i vei i natt. Foto: Roger Mandal Vis mer

I tillegg skal Storberget møte Kautokeinos lensmann Nils Henriksen og Karasjoks lensmann Svein A. Hansen.

1. mai tilbringer Storberget også i Finnmark, da skal han tale i Kirkenes. Uten ski på beina.  

Justisdepartementet bekrefter at Storberget er på skitur på vidda.

- Det stemmer at han er i Finnmark i dag. Dette er et arrangement av privat karakter og ikke noe som er organisert av departementet, sier fungerende informasjonssjef Gunnar Johansen til Dagbladet.no.

image: Storberget på ski over vidda
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media