FORSVERER DSB: Tidligere justisminister Knut Storberget møtte lørdag i stortingshøringen om Riksrevisjonens beredskapskritikk. Her fra da han ble innkalt til åpen høring i Storingets kontroll-og konstitusjonskomitè  22.juli-kommisjonen.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FORSVERER DSB: Tidligere justisminister Knut Storberget møtte lørdag i stortingshøringen om Riksrevisjonens beredskapskritikk. Her fra da han ble innkalt til åpen høring i Storingets kontroll-og konstitusjonskomitè 22.juli-kommisjonen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Storberget roser DSBs beredskapsinitiativ

Knut Storberget (Ap) mener dialogen med utskjelte DSB var god under hans tid som justisminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag møtte han i stortingshøringen om Riksrevisjonens beredskapskritikk.

Storberget, som nå sitter i næringskomiteen, gikk av som justisminister 11. november 2011 - snaut fire måneder etter terrorangrepet mot Norge. Han ble bedt om å svare om hans kontakt med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) under tiden som statsråd.

DSB-direktør Jon A. Lea hadde i forkant gått ut mot konklusjonen i Riksrevisjonens rapport, der det blant annet nevnes at norsk beredskap ikke er vesentlig bedre enn for fire år siden.

- Jeg opplevde at vi hadde god kontakt med DSB. Hver uke hadde politisk ledelse møter med dem, samt Nasjonal sikkerhetsmyndighet og Politiets sikkerhetstjeneste. Dialogen med DSB var fylt av initiativ, sier Storberget, og trekker fram kampen for å bekjempe skogbranner som et eksempel på fruktbart samarbeid med direktoratet.

Han tviler på at dagens beredskapssituasjon er dårligere enn før.

- Jeg synes Riksrevisjonen setter fingeren på viktige ting, men det er et sammensatt bilde. Både denne regjeringen og den forrige har gjort mange viktige grep for å styrke beredskapen, sier han.
(NTB)