SKAL UNDERVISE RUSSLAND: Justisminister Knut Storberget tar i dag i mot sin russiske kollega på Bredtvedt kvinnefengsel i Oslo.  Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
SKAL UNDERVISE RUSSLAND: Justisminister Knut Storberget tar i dag i mot sin russiske kollega på Bredtvedt kvinnefengsel i Oslo. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Storberget skal lære russerne kriminalomsorg

Justisministeren får besøk av sin russiske kollega i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): I dag tar justisminister Knut Storberget i mot sin russiske ministerkollega, Alexander Konovalov, på Bredtvedt kvinnefengsel i Oslo.

- Dette er noe av det mest spennende jeg gjør. Det er veldig morsomt at justisministeren i et så stort land kommer til Norge for å lære, sier justisminister Knut Storberget til Dagbladet.

Den russiske ministeren besøker Norge for å se på hvordan han skal få ned antallet fanger og barnefanger. Per i dag sitter 864 000 mennesker i de rundt 1000 fengslene i Russland. Av disse er 69 000 barn.

Vil halvere antall fanger- Vi har etablert en god forbindelse med Russland, men vi ønsker et enda tettere samarbeid, sier Storberget.

Konovalovs målsetning er å halvere antall fanger i russiske fengsler. Han kommer til Norge for å se på fire områder innenfor kriminalomsorgen - samfunnsstraff, elektronisk soning, varetektsbruk og barn i fengsler.

- Det er viktig å understreke at vi er på ingen måte perfekte. Jeg opplever min russiske kollega som en svært oppriktig mann som ønsker å nærmest revolusjonere kriminalomsorgen i Russland, sier Storberget.

Global betydningHan peker på at flere alternative og mer humane soningsformer er løsningen på å få ned antallet fanger og antallet gjengangere i fengslene.

- Bruk av for eksempel konfliktråd og samfunnsstraff gir mindre kriminalitet. At Russland ser nye veier kan ha stor global betydning også. Vi skal vise fram hva vi gjør og det mulig vi kan lære litt av hva man gjør i Russland, sier Storberget.

KOMMER TIL NORGE: Justisminister Alexander Konovalov i Russland. Foto: AFP/SCANPIX
KOMMER TIL NORGE: Justisminister Alexander Konovalov i Russland. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer