Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storberget slått og sparket på åpen gate

Knut Storberget angrepet av samme mann som slo ned Per Sandberg (Frp) i februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Justisminister Knut Storberget ble slått ned midt i Oslo sentrum på lyse dagen, noen meter fra inngangen til Sentrum politistasjon.

Angriperen er den sammen mannen som Sandberg slo ned FrPs nestleder Per Sandberg i februar i år utenfor Stortinget, skriver Aftenposten.

Mannen ropte Storbergets navn og slo ham så hardt i brystkassen at han falt bakover. Deretter sparket han Storberget i beina, før han stakk fra stedet.

Politiet ble varlslet rett etter angrepet, og beskrivelsen av gjerningsmannen gjorde at det ble rettet søkelys mot mannen som angrep Per Sandberg i februar.

Innrømmer angrep

Mannen har, etter det Aftenposten kjenner til, en rekke voldsepisoder på rullebladet. Disse skal dreie seg om mer eller mindre tilfeldige angrep på folk i det offentlige rom. Mannen har fått opphold i Norge på humanitært grunnlag.

I samtaler med PST innrømte mannen at han hadde angrepet Storberget.

- Han ble spurt om angrepet på Storberget, og vedgikk at det var han som hadde gjort det, sier PST-sjef Jørn Holme til Aftenposten.

OVERFALT: Justisminister Knut Storberget har blitt overfalt av samme mann som også angrep Frp-politikeren Per Sandberg i vinter. Storberget ønsker ikke å kommentere selve hendelsen. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
OVERFALT: Justisminister Knut Storberget har blitt overfalt av samme mann som også angrep Frp-politikeren Per Sandberg i vinter. Storberget ønsker ikke å kommentere selve hendelsen. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

Mannen er nå siktet for legemsfornærmelse i forbindelse med angrepene på både Sandberg og Storberget.

- Gikk i strupen på Sandberg

Angrepet på Sandberg skjedde i februar i år, da han og SVs Hallgeir Langeland sto utenfor Stortinget.

- Han gikk til angrep på Per da vi sto utenfor inngangen. Han gikk i strupen på ham og sparket ham. Jeg prøvde å få ham vekk, og da gikk han på meg også. Etter hvert forsto han at det ble litt for mye og stakk av, fortalte Langeland til Dagbladet.no da saken ble kjent i april.

Sandberg sa den gangen at han ikke trodde angrepet hadde noe politisk motiv, men at det kunne henge sammen med at han er en kjent offentlig person.

PSTs vurdering skal i dag være at mannen neppe plukker ut politikere spesielt som ofre. Men etter det Aftenposten kjenner til, ble det iverksatt ekstra sikkerhetstiltak rundt Storberget før mannen ble pågrepet, som ble redusert da de fant ut hvem gjerningsmannen var. PST vil ikke uttale seg om egne vurderinger i saken.

Vil ikke kommentere

Det vurderes nå om mannen er strafferettslig tilregnelig. Han har psykiske problemer, og er nå til behandling ved en institusjon i Oslo.

image: Storberget slått og sparket på åpen gate

Knut Storberget ønsker ikke å kommentere hendelsen.

- Jeg håper det går bedre for vedkommende gjerningsmann nå, skriver Storberget i en e-post til Aftenposten.

OGSÅ ANGREPET: Frps nestleder Per Sandberg ble angrepet av den samme mannen i vinter. Han sa da at han trodde at angrepet ikke var politisk motivert.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!