- Storberget slipper ikke unna

Stortinget krever svar om Rettsmedisinsk kommisjon.

UTE I FELT: Justisminister Knut Storberget møtte tidligere i vår representanter for Oslo politidistrikt. Roger Andresen (tv), politimester Anstein Gjengedal ved Grønland politistasjon tok justisministeren med på en tur langs Akerselva.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
UTE I FELT: Justisminister Knut Storberget møtte tidligere i vår representanter for Oslo politidistrikt. Roger Andresen (tv), politimester Anstein Gjengedal ved Grønland politistasjon tok justisministeren med på en tur langs Akerselva. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): I forrige uke skrev dagbladet.no om bekymringsmeldingen fra Synne Sørheim, nå leder av kommisjonens rettspsykiatriske gruppe. Før påske ble hun tilbudt å ta over som leder av Rettsmedisinsk kommisjon.

Hun takket nei etter at direktører i justisdepartementet angivelig krevde en lav mediaprofil og at Storberget ikke lenger skulle bringes i offentlig forlegenhet. For det andre skulle det profilerte ledervervet reduseres markant.

Storberget avviser«Vingeklipping», konkluderte avtroppende kommisjonsleder Randi Rosenqvist i en bekymringsmelding til justisdepartementet etter påske. Kuttet innebærer en vesentlig svekkelse av kommisjonens uavhengighet, evne til å trekke generelle konklusjoner innen rettsmedisinfeltet, og til å utøve offentlig systemkritikk, mener Rosenqvist.

Høyre og FrP reagerte med å varsle spørsmål fra og trolig sak i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite. Men i et intervju med dagbladet.no fredag forsikret Storberget at han ønsker et sterkt og uavhengig kontrollorgan. Han bedyret at han verken vil vingeklippe eller legge munnkurv på kommisjonen. Men han forklarte ikke hvorfor det er viktig å begrense ledervervet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer