Storberget taus

Tidligere justisminister Knut Storberget vil bare la seg intervjue av NTB om 22. juli-kommisjonens rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere justisminister Knut Storberget (Ap) ønsker ikke å kommenter saken, men viser til Fornyings- og administrasjonsdepartementet og Justisdepartementet.

Dagbladet får opplyst av informasjonsrådgiver Anne Odden i arbeiderpartiets Stortingsgruppe at han har besluttet å kun gi ett intervju til NTB om 22. juli-kommisjonens rapport.

Heller ikke Justisdepartemenet ønsker å kommentere saken overfor Dagbladet, men viser til tidligere uttalelser der fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) tar ansvar for den mangefulle sikringen av Grubbegaten.  På smørsmål om i hvor stor grad SMK selv har ansvar for at gaten aldri ble stengt, svarer kommunikasjonssjef Trude Måseide i SMK at det er FAD, gjennom Statsbygg som eier av bygningene, som er ansvarlig for sikkerheten til bygningsmassen og fellesarealene.

- FAD fikk derfor av regjeringen et ansvar for oppfølging av rapporten, sier hun. -Hvordan ser statsministeren på det at statusrapporten av mai 2010 havnet i en skuff, og aldri nådde SMK eller FAD?

- Rapporten fra Politidirektoratet burde selvsagt ha vært oversendt FAD, svarer Måseide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer