Storberget tilbake på jobb

Møter pressen etter fire ukers sykmelding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Justisminister Knut Storberget kom i dag tilbake på jobb, etter å ha vært sykemeldt i fire uker.

Han startet dagen et frokostmøte med pressen.

- Trivelig å se dere. Det er veldig godt å få være tilbake, var det første jusisministeren hadde å si.

Storberget ble sykemeldt etter å ha fått en fysisk reaksjon på høy arbeidsbelastning over tid, og fortale åpenhjertig om dette til pressen.

- Jeg har følt på kroppen siden jul at den har vært sliten. Den onsdagen jeg ble lagt inn på sykehus var rolig, men jeg følte meg dårlig hele dagen og ba om å bli kjørt hjem noe tidligere. Når jeg kom hjem så var jeg dårlig, kvalm og jeg besvimte. 
Både jeg og familien min ble naturlig nok engstelige, derfor ringte vi etter ambulanse og jeg ble fraktet til Aker sykehus, sier han.

- Det nærmeste jeg har fått av en diagnose er at jeg fikk en fysisk reaksjon på høy arbeidsbelastning. Nå har jeg legeerklæring på at jeg er helt frisk. Bortsett fra at jeg har fått noen tabeletter for å få sove tar jeg heller ingen medisiner, sier han.
- Vanskelig å slappe av
Til tross for sykemeldingen, avviser Storberget at det har kostet mer en det har smakt å være justisminister. Muligheten til å få være med å påvirke samfunnet har gjort at han til tross for hardt press trives som minister.

Storberget innrømmer at han har hatt store problemer med å ta det rolig mens han har vært borte fra jobb.

- Jeg synes det har vært vanskelig å slappe av. Dette er jeg ikke blitt god på enda, men jeg skal prøve å øve meg mer på dette, for det er viktig for at man skal fungere, sier han.

De fire ukene han har vært borte har han blant annet brukt til bøker og fysisk aktivitet, på oppfordring fra legen.

- I tillegg til å høre på Tina Turner, har jeg svømt mange turer, gått på ski og gått lange turer, det har jeg ikke drevet så mye med tidligere, sier han.

- Kampanje
Deretter ville Storberget snakke blant annet om konflikten med politiet.

- Helt siden Politiets Fellesforbund startet sin kampanje for første gang i september 2008 har det vært turbulens ute i politiet. Andre får påpeke årsakssammenhengen, men jeg registrerer at det nærmest over natten ble framstilt slik at det var krise i politiet, sier Storberget, som ikke kjenner seg helt igjen i bildet.

- Vi ser at det er utfordringer i politiet. Men vi vil ta sterke avstand fra den beskrivelsen som nå gis i, og utenfor kampanjemodus. Aktørene bør tenke seg om, sier han.

- Det står i Politiets Fellesforbunds program at man velger å sette til side den tilliten politiet har bygd opp for å fortsette kampanjen de har startet. Jeg har gjort det klart overfor leder i Politiets Fellesforbund Arne Johannesen, at jeg liker dette dårlig, understreket ministeren.

- Man må slutte med å tegne et bilde av et politivesen på sotteseng. Situasjonen er faktisk diametralt motsatt. Faktum er at det i løpet av stortingsperioden er bevilget 2,3 milliarder kroner ekstra til politiet, sa Storberget

- Stoltenberg fantastisk sjef

Før sykemeldingen høstet Storberget kraftig kritikk i blant annet blasfemisaken og hijabsaken. Noen har ment at regjeringen med Jens Stoltenberg i spissen ofret Storberget i disse sakene.

På spørsmål om han hadde opplevd Jens Stoltenberg som lojal svarte han med å rose statsministeren.

- Jeg mener at jeg har den mest fantastiske sjefen jeg noen gang har hatt. Jeg har aldri opplevd en leder som har en slik varme og omsorg som Stoltenberg, men som samtidig er en så tydelig leder. Det er det jeg har å si om dette, sier Storberget.

25. februar ble Storberget brått syk hjemme. Ambulansen ble tilkalt og justisministeren ble kjørt til Oslo universitetssykehus, Aker.

I månedene før han kollapset blåste det kraftig rundt justisministeren.

Den bitre lønnstriden med politiet, blasfemi-debatten og hijab-striden var noen av sakene der justisministeren ble utsatt for kraftig skyts.

Justisministeren ble blant annet kalt en tosk, en stakkar, en sprett og komiske-Knut av politi og opposisjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer