KOMMENTERER IKKE: Justis- og politidepartementet nekter å kommentere påstanden om at hijab-forslaget trekkes i morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KOMMENTERER IKKE: Justis- og politidepartementet nekter å kommentere påstanden om at hijab-forslaget trekkes i morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- Storberget trekker hijab-forslaget i morgen

På vei hjem fra fjellet nå. Departementet tause.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): NRK Dagsrevyen erfarer i kveld at justisminister Knut Storberget trolig kommer til å trekke vedtaket om innføring av hijab i politiet i morgen. Bruk av hijab i Tollvesenet skal ifølge kanalen også bli forbudt.

Nå i kveld skal justisministeren, ifølge kanalen, være på hjem fra fjellet.

Politi- og justisdepartementet nekter å svare på noen spørsmål om påstanden overfor Dagbladet.no i kveld.

- Vi har ingen kommentar til dette, sier senior kommunikasjonsrådgiver Marit Hofsmarken Haugen til Dagbladet.no.

Dermed verken avkrefter eller bekrefter departementet påstanden.

I går kveld kom nyheten om at justisminister Knut Storberget (AP) selv ikke var kjent med forslaget eller at notat ble lagt ut på regjeringens hjemmesider.

Dagbladet.no var i dag i kontakt med flere sentrale politikere som var tilstede på det omstridte hijab-møtet 6. februar.

Møtet fant sted i Justisdepartementet og statssekretær Astri Aas-Hansen og politisk rådgiver Hadia Tajik var tilstede. Andre møtedeltakere var sentrale innvandringspolitikere i AP. Flere av disse var sterke motstandere av hijab-forslaget.

Les: Anklages for hijab-kupp

- Astrid Aas-Hansen og Hadia Tajik framstilte det som at hijab-forslaget var forankret i ledelsen i Justisdepartementet og hos Storberget selv, sa en kilde som var tilstede på møtet.

DB.no kommer med mer.