- Storberget trekker hijab-forslaget i morgen

På vei hjem fra fjellet nå. Departementet tause.

KOMMENTERER IKKE: Justis- og politidepartementet nekter å kommentere påstanden om at hijab-forslaget trekkes i morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KOMMENTERER IKKE: Justis- og politidepartementet nekter å kommentere påstanden om at hijab-forslaget trekkes i morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet.no): NRK Dagsrevyen erfarer i kveld at justisminister Knut Storberget trolig kommer til å trekke vedtaket om innføring av hijab i politiet i morgen. Bruk av hijab i Tollvesenet skal ifølge kanalen også bli forbudt.

Nå i kveld skal justisministeren, ifølge kanalen, være på hjem fra fjellet.

Politi- og justisdepartementet nekter å svare på noen spørsmål om påstanden overfor Dagbladet.no i kveld.

- Vi har ingen kommentar til dette, sier senior kommunikasjonsrådgiver Marit Hofsmarken Haugen til Dagbladet.no.

Dermed verken avkrefter eller bekrefter departementet påstanden.

I går kveld kom nyheten om at justisminister Knut Storberget (AP) selv ikke var kjent med forslaget eller at notat ble lagt ut på regjeringens hjemmesider.

Dagbladet.no var i dag i kontakt med flere sentrale politikere som var tilstede på det omstridte hijab-møtet 6. februar.

Møtet fant sted i Justisdepartementet og statssekretær Astri Aas-Hansen og politisk rådgiver Hadia Tajik var tilstede. Andre møtedeltakere var sentrale innvandringspolitikere i AP. Flere av disse var sterke motstandere av hijab-forslaget.

Les: Anklages for hijab-kupp

- Astrid Aas-Hansen og Hadia Tajik framstilte det som at hijab-forslaget var forankret i ledelsen i Justisdepartementet og hos Storberget selv, sa en kilde som var tilstede på møtet.

DB.no kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer