- Storberget ukjent med hijab-vedtak

Skal ha blitt drevet gjennom av statssekretær og rådgiver.

OSLO 20090211:
Justisminister Knut Storberget fotografert i Vandrehallen i Stortinget onsdag der han svarte på spørsmål om politidirektør Killengrens åremål. Intervjusituasjon
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
OSLO 20090211: Justisminister Knut Storberget fotografert i Vandrehallen i Stortinget onsdag der han svarte på spørsmål om politidirektør Killengrens åremål. Intervjusituasjon Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Da Justisdepartementet 4. februar offentliggjorde at bruk av hijab skulle tillates som del av politiuniformen, skjedde det uten justisministerens viten, melder NRK.

Ifølge kanalen ble notatet lagt ut på departementets hjemmesider uten at justisminister Knut Storberget (Ap) var informert. Beslutningen ble fattet etter Politidirektoratets positive innstilling til hijab, og skal ifølge NRK ha vært drevet igjennom av statssekretær Astri Aas-Hansen og politisk rådgiver Hadia Tajik.

- Etter å ha mottatt Politidirektoratets vurdering, er det besluttet at politiets uniformsreglement skal endres slik at det gis anledning til bruk av religiøst hodeplagg sammen med politiuniformen, heter det i notatet som ble lagt ut på Justisdepartementets sider 4. februar.

Hijab-vedtaket skapte store politiske bølger og regjeringen måtte snu. Både Storberget og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har i ettertid medgitt at saken var for dårlig utredet.

Verken Storberget eller hans statssekretær Astri Aas-Hansen ville onsdag kommentere saken overfor NRK, og kanalen lyktes ikke i å komme i kontakt med Hadia Tajik. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer