Storberget vil granske fengselspermisjonen

Drapsdømte Minh Quang Pham er siktet for drapet på Mohamed Ahssain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Justisminister Knut Storberget har bedt Politi- og justisdepartementet granske saken der den drapsdømte Minh Quang Pham er siktet for drapet på Mohammed Ahssain mens han var på permisjon fra Berg fengsel.

Pham soner en fengselsstraff på 21 år for forsettlig drap på 18 år gamle Tom Halvorsen i 1998. Nå tror politiet at han kan stå bak drapet på Mohamed Ahssain (31), etter at Ahssain ble funnet i bagasjen på Phams bil lørdag 3. mars. Fire andre er også siktet i denne saken.

- Det er for tidlig å trekke noen konklusjoner, men jeg vil understreke at jeg tar denne saken meget alvorlig, sier Storberget toø NTB.

Kritikk fra Høyre

Tidligere i dag gikk Høyres Elisabeth Aspaker, som sitter i Stortingets justiskomité, ut og ba Storberget om å redegjøre for hvorfor Pham ble overført til åpen soning.

Ifølge NRK ble mannen nemlig overført fra lukket til åpen soning tidligere enn det som er vanlig.

- Jeg undrer meg over at en innsatt med en så alvorlig dom allerede nå er på åpen soning. Jeg stiller spørsmålet om regjeringen nå er så presset for å avvikle soningskøen, at man rett og slett tar sjanser i hvem man overfører fra lukket til åpen soning, sier Aspaker til NTB.

Storberget understreker at den rødgrønne regjeringen håndterer fengselspermisjoner på samme måte som den forrige regjeringen, og han advarer mot å slå partipolitisk mynt på saken.

- Jeg vil be Justisdepartementet undersøke hva som har skjedd i denne konkrete saken. Vi kan ikke trekke noen politiske konklusjoner før vi har undersøkt hva som ligger bak, sier han i en pressemelding.