Storberget vil ikke hjelpe nordmennene i Brasil

Justisminister Knut Storberget vil ikke gjøre noe for å hjelpe nordmennene som er fengslet i ferieparadiset Natal i Brasil.

Kustisminister Knut Storberget vil ikke gjøre noe for å hjelpe nordmennene i Brasil som er anklaget for organisert kriminalitet.      Foto:  Jacques Hvistendahl/Dagbladet
Kustisminister Knut Storberget vil ikke gjøre noe for å hjelpe nordmennene i Brasil som er anklaget for organisert kriminalitet. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Norske statsborgere er siktet og har fått beslaglagt millionverdier i Brasil, etter en samordnet politiaksjon mellom norsk og brasiliansk politi.

I september forsøkte Dagbladet å få et intervju med justisminister Knut Storberget om Brasil-saken — hvor norske statsborgere er anklaget for organisert kriminalitet, blant annet basert på opplysninger norske myndigheter har gitt til Det føderale politiet i Brasil. Over 80 nordmenn som har kjøpt leilighet i Brasil har fått eiendommene beslaglagt. Vel 10 norske statsborgere som tidligere er ustraffet i Norge er siktet for organisert kriminalitet i Brasil og to menn er dømt til lange straffer i Natal.

Vanligvis er Knut Storberget ikke vond å be, og han svarer villig vekk på spørsmål fra mediene. Men i Brasil-saken har Storberget valgt å være tilnærmet utilgjengelig og valgt en påfallende taushet som strategi.

Vel en måned etter at Knut Storberget først sa seg villig til å svare på spørsmål, velger justisministere å svare skriftlig på spørsmålene fra Dagbladet.

- Justisdepartementet fikk en henvendelse fra myndighetene i Brasil høsten 2006 — våren 2007. Departementet imøtekom anmodningen fra justisministeriet i Brasil, og sendte økonomirapporter — utarbeidet av Økokrim — vedrørende en rekke norske statsborgere til Brasil. Disse rapportene har vist seg å inneholde faktiske feil. Vil Justisdepartementet gjøre noe for å rette opp disse feilene?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer