- LANDBRUK OVER HELE LANDET: Arbeiderpartiets landbrukspolitiske talsmann Knut Storberget forklarer Aps krav om føringer for nye forhandlinger slik: - Vår selvforsyning og forbrukernes krav på trygg og god mat forutsetter at det også i framtida kan drives landbruk over hele landet. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
- LANDBRUK OVER HELE LANDET: Arbeiderpartiets landbrukspolitiske talsmann Knut Storberget forklarer Aps krav om føringer for nye forhandlinger slik: - Vår selvforsyning og forbrukernes krav på trygg og god mat forutsetter at det også i framtida kan drives landbruk over hele landet. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Storberget vil presse regjeringen til ny runde med bøndene

Arbeiderpartiet vil sende jordbruksoppgjøret tilbake til regjeringen med beskjed om å forhandle på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av føringene er at budsjettstøtten til landbruket øker med minst 450 millioner kroner sammenlignet med statens tilbud.

Næringskomiteen på Stortinget starter tirsdag behandlingen av årets jordbruksoppgjør.

Det er klart at det ikke er flertall på Stortinget for det landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) sendte fra seg fredag.

Derfor fortsetter samtalene tirsdag formiddag mellom regjeringspartiene Høyre og Frp og samarbeidspartiene Venstre og KrF.

I mellomtiden har Ap gjort det klart at de går inn for å be om nye runder mellom Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og staten.

Arbeiderpartiets landbrukspolitiske talsmann Knut Storberget forklarer Aps krav om føringer for nye forhandlinger slik:

- Vår selvforsyning og forbrukernes krav på trygg og god mat forutsetter at det også i framtida kan drives landbruk over hele landet.

Ap krever derfor blant annet at en ny avtale reverserer regjeringens foreslåtte strukturendringer, styrkede vilkår for kornbønder, mindre økning i melkekvotene enn det regjeringen legger opp til, og billigere mat - særlig på frukt og grønt.

(NTB)