KLAR TIL Å REDEGJØRE:  Knut Storberget har varslet Stortingets presidentskap. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KLAR TIL Å REDEGJØRE: Knut Storberget har varslet Stortingets presidentskap. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Storberget vil redegjøre om 22. juli

Klar til å møte Stortinget når som helst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Knut Storberget (Ap) har sagt til presidentskapet at han er klar til å orientere Stortinget om terrorangrepene 22. juli.

I et brev han selv har signert skriver justisministeren til presidentskapet mandag at han er villig til å gi en redegjørelse for Stortinget om terrorangrepene.

Han peker på at han flere ganger allerede har belyst spørsmål som er kommet, blant annet under trontalen og ved framleggelsen av forslaget til statsbudsjett.

- Jeg er likevel innstilt på, og eventuelt sammen med forsvarsministeren, til ethvert tidspunkt å redegjøre for aktuelle forhold overfor Stortinget, skriver Storberget til stortingspresidenten.

Flere i opposisjonen på Stortinget har i flere uker etterspurt en egen orientering fra justisministeren.

Blant annet har lederen av kontroll- og konstitusjonskomiteen, Anders Anundsen (Frp), gått ut med krav om at en redegjørelse må bli gitt før 22. juli-kommisjonen er ferdig med sitt arbeid neste år.

(NTB)