VIL STOPPE TIGGINGEN: Justisminister Knut Storberget (Ap) vil fjerne utenlandske tiggere fra byene rundt om i landet. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
VIL STOPPE TIGGINGEN: Justisminister Knut Storberget (Ap) vil fjerne utenlandske tiggere fra byene rundt om i landet. Foto: Torbjørn Grønning/DagbladetVis mer

Storberget vil stoppe tiggerne

Vil fjerne utenlandske tiggere fra byene rundt om i landet. Om nødvendig vil han gjeninnføre et generelt forbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Menneskerettighetsekspert Hanne Sophie Greve foreslo i Aftenposten torsdag å forby tilreisende å tigge i Norge. Hun mener regjeringen innbyr til menneskehandel når den ikke gjør noe med tiggingen.

Justisminister Knut Storberget (Ap) understreker overfor Aftenposten at han arbeider med saken.

- Greve har helt rett. Dette har antatt helt andre dimensjoner og en helt annen karakter enn da vi fjernet forbudet mot tigging. Det har rett og slett gått for langt, sier Storberget.

- Menneskehandel er ikke enkelt å avdekke. Men det kan være mulig å vise bort tiggere og stanse aktiviteten. Men da trengs det lovhjemler, sier han.

Justisdepartementet ser derfor på hvilke muligheter som ligger i lovverket.

- Trenger politiet lovendringer må vi sørge for det, sier justisministeren, som ikke vil utelukke at det generelle tiggeforbudet gjeninnføres.

- Jeg vil ikke lukke døren for noe. Men målet er ikke å straffe den enkelte tigger. Vi vil ha slutt på virksomheten, sier han.

Opposisjonen er klar på at noe må gjøres, men ikke hva. Høyre er foreløpig ikke klar for et nytt forbud.

- Vi må først være sikre på at det blir treffsikkert, problemstillingene blir det samme som rundt sexkjøpsloven, sier justispolitisk talsmann André Oktay Dahl i partiet.

(NTB)