- Storbergets argument er utdatert

Tidligere ledere i Aps kvinnebevegelse har snudd: Nå krever de forbud mot sex-kjøp. Og det må skje nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) - Det skal ikke være lov å kjøpe et annet menneske. Derfor må vi få forbud mot sexkjøp.

Det sier tidligere Ap-statsråd og leder for Aps kvinnebevegelse fra 1983 til 1989, Sissel Rønbeck, til Dagbladet.no.

Også i hennes tid som leder av kvinnebevegelsen gikk det en debatt om kriminalisering av horekundene, men kvinnebevegelsen gikk mot.

- Politikken har ikke funket

- Jeg har snudd fordi jeg ser at politikken ikke har funket. Det har ikke blitt noe mindre av svineriet, det har tvert imot blitt råere. Jeg ser det daglig i strøket der jeg jobber. Og vi har fått trafficking. Vi vet nok til gå inn for forbud mot sexkjøp, og det haster, sier Rønbeck.

Også Britt Schultz, stabssjef hos tidligere statsminister Thorbjøn Jagland og kvinnepolitisk sekretær i Ap fra 1983 til 1992, har kommet til at forbud mot sex-kjøp må til.

- Jeg var mot tidligere fordi jeg var redd for at kvinnene kunne bli mer utsatt. Men hvis kundene går under jorda, må politiet også gjøre det. I et sivilisert samfunn kan vi ikke godta at kjøp av mennesker. Sverige og Finland har allerede forbud. Hvis Norge også vedtar forbud, kan vi sammen gå foran og få med oss flere land, sier Schultz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer