Storbergets folk la alvorlig sikkerhetsrapport rett i skuffen

22.julikommisjonen gir tidligere justisminister Knut Storberget ansvaret for at ansvarlig statsråd, Rigmor Aasrud, ikke visste om politiets bekymringer for sikkerheten i regjeringskvartalet.

GIKK RETT I ARKIVET: Da Justisdepartementet ledet av tidligere Ap-statsråd Knut Storberget fikk politiets status over manglende sikkerhetstiltak i regjeringskvartalet, ble rapporten ved en feil lagt rett i en skuff. Her er Storberget utenfor tinghuset i Oslo i forbindelse med rettsaken mot Anders Behring Breivik. Foto:Nina Hansen / Dagbladet
GIKK RETT I ARKIVET: Da Justisdepartementet ledet av tidligere Ap-statsråd Knut Storberget fikk politiets status over manglende sikkerhetstiltak i regjeringskvartalet, ble rapporten ved en feil lagt rett i en skuff. Her er Storberget utenfor tinghuset i Oslo i forbindelse med rettsaken mot Anders Behring Breivik. Foto:Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da justisminister Knut Storbergets departement i mai 2010 mottok en alvorlig rapport på manglende sikkerhetstiltak i regjeringskvartalet, ble hele rapporten fra Politidirektoratet (POD) lagt rett i en skuff.

Storberget fulgte ikke opp Det hele skjedde ved en feiltakelse. I 22.julikommisjonens rapport får tidligere justisministeren Knut Storberget og hans ledelse ansvaret.

Da politirapporten kom i hus skrev assisterende departementsråd i Justisdepartementet (JD) at den skulle sendes til Statsministerens kontor og Fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud. I tillegg skulle departementets politiavdeling ha møte med Aasruds folk.

- Ved en feil nådde aldri påtegningen fram til politiavdelingen, men ble sendt direkte til arkiv, skriver kommisjonen.

Overfor kommisjonen forteller tidligere justisminister Storberget at saken også ble diskutert på et morgenmøte, og at det der ble informert om at Fornyings- og administrasjondepartementet skulle følges opp. Men ingen i den administrative ledelsen i departementet husker, ifølge kommisjonen, det samme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer