- Storbergets sofa-soning er ikke avskrekkende

FrP mener justisministeren har blitt forsvarsadvokat igjen.

KRIMINELLES BESTE VENN? Det mener FrP etter at han la frem stortingsmeldinga om kriminalomsorgen i dag. Foto: HENNING LILLEGÅRD
KRIMINELLES BESTE VENN? Det mener FrP etter at han la frem stortingsmeldinga om kriminalomsorgen i dag. Foto: HENNING LILLEGÅRDVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): I dag presenterte justisminister Knut Storberget stolt frem den ferske kriminalomsorgsmeldinga for Stortinget.

Les hele stortingsmeldinga her.

Målet med meldinga er at ingen fanger skal løslates rett fra lukket fengsel, og det skal bygges enda flere plasser for åpen soning der man gradvis tilpasser seg hverdagen utenfor fengselet.

- Målet er at de som kommer ut etter endt soning ikke skal begå ny kriminalitet, sier Knut Storberget.

Motstander av sofa-soning
Fremskrittspartiet er ikke videre imponert av stortingsmeldingen. De skriver i en pressemelding at de er sterkt i mot at det legges opp til flere alternative soningsplasser.

- FrP er motstander av denne sofa-soningen til Storberget. Fengselsstraff skal være avskrekkende og preventivt. Når folk skal kunne ligge på sofaen hjemme å sone tviler jeg på at det er så veldig avskrekkende, sier medlem av justiskomiteen for FrP, Solveig Horne.

FrP mener stortingsmeldinga er en hån mot ofrene og de pårørende i straffesaker.

- Vi synes det er skuffende at regjeringen ikke ivaretar de pårørendes ønske om å ha en stemme i permisjonsvedtak. De pårørende blir ikke hørt og sett, sier Horne til Dagbladet.

- Kriminelles beste venn
- Dette minner mer om forsvarsadvokat Storberget enn justisminister Storberget. Nok en gang viser Knut Storberget at han er de kriminelles beste venn.

Storberget regnet med kritikk fra FrP og svarte i grunn på kritikken før den kom i ettermiddag.

- FrP liker å kalle meg de kriminelles beste venn. Og ja, gjerne det, hvis det kan hjelpe de kriminelle til ikke å begå nye lovbrudd når de kommer ut av fengsel, sier justisminister Knut Storberget til Dagbladet.

- IKKE AVSKREKKENDE: 
FrPs Solveig Horne Kolnes synes ikke noe om stortingsmeldinga Storberget la fram i dag.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
- IKKE AVSKREKKENDE: FrPs Solveig Horne Kolnes synes ikke noe om stortingsmeldinga Storberget la fram i dag. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer